Ciorbă ţărănească de iepure cu smantana


Ingrediente Covalact de Ţară
Smântână 10% grăsime

Ingrediente pentru 6 porţii:

  • 1 kg carne de iepure
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 75 ml smântână Covalact de Ţară
  • 1 linguriţă de făină
  • 1 l apa
  • 1 l bors de casă
  • 1 crengută de leuştean
  • 1 crenguta de cimbru
  • sare, piper

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Cureţi carnea cu grijă, o speli, o porţionezi si o pui la fiert, la foc mic.

2. Îndepărtezi spuma formată şi adaugi legumele curăţate şi tăiate după preferinţă, bucăţi mari sau cubuleţe. Laşi să fiarbă, la foc mic pînă când carnea şi legumele sunt bine pătrunse.

3. Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi borşul fiert separat şi spumuit. Pui leuşteanul şi cimbrul, pe care le scoţi după 2-3 clocote. Dregi ciorba cu smântână amestecată cu făina şi o laşi să mai dea 1-2 clocote.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul