1. Pregătește carnea de porc: curăț-o, clătește-o în mai multe ape, portioneaz-o, apoi pune-o la fiert în apă cu puțină sare. Înlătură spuma formată, apoi adauga ceapa tăiată mărunt și zarzavaturile tăiate bucăti mai mari. Lasă să fiarbă totul 30 de minute până când carnea este bine pătrunsă. Adaugă orezul ales, spălat și fiert separat și lasă-le la fiert încă 5 minute.
2. Separat, amestecă gălbenușurile cu iaurtul Covalact De Tara, subțiază cu ciorbă și toarna-le peste carne. Adaugă și tarhonul tăiat marunt.
3. Potrivește gustul punând sare și oțet. După 2 clocote dă deoparte de pe foc.
Se servește fierbinte, cu pătrunjel verde presărat deasupra.
E bine să știi:
Pentru aspectul ciorbei, carnea se poate desprinde de pe oase după ce a fiert suficient de bine și abia după aceea se adaugă zarzavaturile. Iaurtul se poate “îmbunătăți” cu jumătate cantitate de smântână Covalact de Tara 15% grasime.
Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime.
Intre timp ...
Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius.
Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...