Ciorbă de porc cu iaurt


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt 2.8% grăsime

Ingrediente pentru 4 porții

  • 800 g carne de porc
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 50 g orez
  • 250 g iaurt Covalact de Ţară
  • patrunjel verde
  • tarhon
  • oțet
  • sare
  • piper

Poftă bună!

Mod de preparare

1. Pregătește carnea de porc: curăț-o, clătește-o în mai multe ape, portioneaz-o, apoi pune-o la fiert în apă cu puțină sare. Înlătură spuma formată, apoi adauga ceapa tăiată mărunt și zarzavaturile tăiate bucăti mai mari. Lasă să fiarbă totul 30 de minute până când carnea este bine pătrunsă. Adaugă orezul ales, spălat și fiert separat și lasă-le la fiert încă 5 minute.
2. Separat, amestecă gălbenușurile cu iaurtul Covalact De Tara, subțiază cu ciorbă și toarna-le peste carne. Adaugă și tarhonul tăiat marunt.
3. Potrivește gustul punând sare și oțet. După 2 clocote dă deoparte de pe foc.
Se servește fierbinte, cu pătrunjel verde presărat deasupra.

E bine să știi:
Pentru aspectul ciorbei, carnea se poate desprinde de pe oase după ce a fiert suficient de bine și abia după aceea se adaugă zarzavaturile. Iaurtul se poate “îmbunătăți” cu jumătate cantitate de smântână Covalact de Tara 15% grasime.





În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul