Ciorbă de porc cu iaurt


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt 2.8% grăsime

Ingrediente pentru 4 porții

  • 800 g carne de porc
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 50 g orez
  • 250 g iaurt Covalact de Ţară
  • patrunjel verde
  • tarhon
  • oțet
  • sare
  • piper

Poftă bună!

Mod de preparare

1. Pregătește carnea de porc: curăț-o, clătește-o în mai multe ape, portioneaz-o, apoi pune-o la fiert în apă cu puțină sare. Înlătură spuma formată, apoi adauga ceapa tăiată mărunt și zarzavaturile tăiate bucăti mai mari. Lasă să fiarbă totul 30 de minute până când carnea este bine pătrunsă. Adaugă orezul ales, spălat și fiert separat și lasă-le la fiert încă 5 minute.
2. Separat, amestecă gălbenușurile cu iaurtul Covalact De Tara, subțiază cu ciorbă și toarna-le peste carne. Adaugă și tarhonul tăiat marunt.
3. Potrivește gustul punând sare și oțet. După 2 clocote dă deoparte de pe foc.
Se servește fierbinte, cu pătrunjel verde presărat deasupra.

E bine să știi:
Pentru aspectul ciorbei, carnea se poate desprinde de pe oase după ce a fiert suficient de bine și abia după aceea se adaugă zarzavaturile. Iaurtul se poate “îmbunătăți” cu jumătate cantitate de smântână Covalact de Tara 15% grasime.





În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul