Ciorbă de porc cu iaurt


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt 2.8% grăsime

Ingrediente pentru 4 porții

  • 800 g carne de porc
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 50 g orez
  • 250 g iaurt Covalact de Ţară
  • patrunjel verde
  • tarhon
  • oțet
  • sare
  • piper

Poftă bună!

Mod de preparare

1. Pregătește carnea de porc: curăț-o, clătește-o în mai multe ape, portioneaz-o, apoi pune-o la fiert în apă cu puțină sare. Înlătură spuma formată, apoi adauga ceapa tăiată mărunt și zarzavaturile tăiate bucăti mai mari. Lasă să fiarbă totul 30 de minute până când carnea este bine pătrunsă. Adaugă orezul ales, spălat și fiert separat și lasă-le la fiert încă 5 minute.
2. Separat, amestecă gălbenușurile cu iaurtul Covalact De Tara, subțiază cu ciorbă și toarna-le peste carne. Adaugă și tarhonul tăiat marunt.
3. Potrivește gustul punând sare și oțet. După 2 clocote dă deoparte de pe foc.
Se servește fierbinte, cu pătrunjel verde presărat deasupra.

E bine să știi:
Pentru aspectul ciorbei, carnea se poate desprinde de pe oase după ce a fiert suficient de bine și abia după aceea se adaugă zarzavaturile. Iaurtul se poate “îmbunătăți” cu jumătate cantitate de smântână Covalact de Tara 15% grasime.





În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul