Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Cașcaval Clasic
Smântână Ardelenească 15% grăsime

Ingrediente:

4 cartofi de copt mari, foarte bine spălaţi
Puţin ulei vegetal
450g pulpă de miel tocată
1 ceapă de mărime potrivită, tocată mărunt
½ linguriţă frunze de cimbrişor proaspate, spălate şi tocate
300 ml supă limpede (de miel sau de legume)
4 linguri pulpă de roşii
2 linguri de Smântână Ardelenească Covalact de Țară 15% grăsime 50g Caşcaval Rucăr Covalact de Țară, dat pe răzătoare.
Sare, piper negru proaspăt măcinat

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de câteva ori. Unge-i cu puţin ulei, asezonează-i cu puţină sare şi aşează-i în tavă. Dă tava la cuptor pentru 35 – 40 minute, până când cartofii sunt copţi. Întoarce-i o dată, la jumătatea timpului de copt.
2. Cât timp se coc cartofii, pregăteşte umplutura de carne. Într-o cratiţă care nu lipeşte, pune la încins puţin ulei. Adaugă ceapa tocată şi las-o să se înmoaie, la foc potrivit, cam 4 minute. Adaugă carnea de miel tocată şi rumeneşte-o împreună cu ceapa, având grijă să separi cât mai bine bulgăraşii de carne care se formează. Când carnea şi-a pierdut culoarea roz, toarnă în cratiţă pulpa de roşii şi supa de legume şi amestecă bine. Asezonează cu cimbrişor, sare şi piper, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să fremete la foc mic, timp de 15 – 20 de minute, până cand carnea s-a pătruns complet. Dă deoparte de pe foc.
3. Scoate cartofii din cuptor şi lasă-i să se răcorească puţin. Taie-i apoi în jumătate, pe lung. Scobeşte miezul cartofilor, lăsând doar un strat subţire lângă coajă, şi pune-l într-un castron. Zdrobeşte-l cu o furculiţă, adaugă Smântâna Ardelenească Covalact de Țară şi Unt superior Covalact de Țară, asezonează şi amestecă până când obţii un fel de piure mai consistent.
4. Pune cuptorul pe grill, la temperatura maximă. Umple jumătăţile de cartof copt, în mod egal, cu tocătura de miel. Întinde deasupra un strat zdravăn de piure. Presară caşcavalul ras.
5. Dă la cuptor cartofii umpluţi, până când caşcavalul s-a topit şi a format o crustă rumenă, iar umplutura s-a încălzit.
6. Scoate din cuptor şi serveşte cartofii fierbinţi, alături de o salată de verdeţuri de primăvară cu sos răcoritor şi acrişor de Iaurt Covalact de Țară.

 


În bucătărie la Chiva
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul