Cartofi umpluţi cu carne de miel şi Caşcaval Rucăr Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Cașcaval Clasic
Smântână Ardelenească 15% grăsime

Ingrediente:

4 cartofi de copt mari, foarte bine spălaţi
Puţin ulei vegetal
450g pulpă de miel tocată
1 ceapă de mărime potrivită, tocată mărunt
½ linguriţă frunze de cimbrişor proaspate, spălate şi tocate
300 ml supă limpede (de miel sau de legume)
4 linguri pulpă de roşii
2 linguri de Smântână Ardelenească Covalact de Țară 15% grăsime 50g Caşcaval Rucăr Covalact de Țară, dat pe răzătoare.
Sare, piper negru proaspăt măcinat

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Pregăteşte o tavă care merge la cuptor – tapetează-i fundul cu folie de aluminiu. Înţeapă cartofii cu furculiţa de câteva ori. Unge-i cu puţin ulei, asezonează-i cu puţină sare şi aşează-i în tavă. Dă tava la cuptor pentru 35 – 40 minute, până când cartofii sunt copţi. Întoarce-i o dată, la jumătatea timpului de copt.
2. Cât timp se coc cartofii, pregăteşte umplutura de carne. Într-o cratiţă care nu lipeşte, pune la încins puţin ulei. Adaugă ceapa tocată şi las-o să se înmoaie, la foc potrivit, cam 4 minute. Adaugă carnea de miel tocată şi rumeneşte-o împreună cu ceapa, având grijă să separi cât mai bine bulgăraşii de carne care se formează. Când carnea şi-a pierdut culoarea roz, toarnă în cratiţă pulpa de roşii şi supa de legume şi amestecă bine. Asezonează cu cimbrişor, sare şi piper, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să fremete la foc mic, timp de 15 – 20 de minute, până cand carnea s-a pătruns complet. Dă deoparte de pe foc.
3. Scoate cartofii din cuptor şi lasă-i să se răcorească puţin. Taie-i apoi în jumătate, pe lung. Scobeşte miezul cartofilor, lăsând doar un strat subţire lângă coajă, şi pune-l într-un castron. Zdrobeşte-l cu o furculiţă, adaugă Smântâna Ardelenească Covalact de Țară şi Unt superior Covalact de Țară, asezonează şi amestecă până când obţii un fel de piure mai consistent.
4. Pune cuptorul pe grill, la temperatura maximă. Umple jumătăţile de cartof copt, în mod egal, cu tocătura de miel. Întinde deasupra un strat zdravăn de piure. Presară caşcavalul ras.
5. Dă la cuptor cartofii umpluţi, până când caşcavalul s-a topit şi a format o crustă rumenă, iar umplutura s-a încălzit.
6. Scoate din cuptor şi serveşte cartofii fierbinţi, alături de o salată de verdeţuri de primăvară cu sos răcoritor şi acrişor de Iaurt Covalact de Țară.

 


În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul