Cartofi cu ciuperci şi brânză la cuptor


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime
Smântână 10% grăsime
Lapte 1.5% grăsime
Cașcaval Clasic

Ingrediente pentru 4 portii

  • 5 cartofi
  • 250 g ciuperci
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură de unt Covalact de Tara
  • 4 linguri smântână Covalact de Tara
  • 100 ml lapte dulce Covalact de Tara
  • 100 g caşcaval Covalact de Tara
  • 1 foaie de dafin
  • pătrunjel verde
  • sare, piper


Poftă bună!

Mod de preparare

1. Cureţi cartofii, îi fierbi întregi, în apă puţin sărată, scurgi apoi apa în care au fiert şi îi tai rondele de 5 mm grosime.

2. Separat, cureţi ciupercile, le tai felii şi le prăjeşti cu ulei bine încins, puţină sare, piper şi foaia de dafin, amestecând continuu, până scade bine zeama şi ciupercile încep să se rumenească uşor.

3. Aşezi, într-o formă termorezistentă, unsă cu unt, cartofii şi ciupercile, în straturi succesive.

4. Separat, amesteci smântâna, laptele, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust, apoi torni sosul obţinut peste straturile de cartofi şi ciuperci. Razi deasupra caşcaval şi laşi forma la cuptor pentru circa 25-30 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.






În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul