1. Cureţi cartofii, îi fierbi întregi, în apă puţin sărată, scurgi apoi apa în care au fiert şi îi tai rondele de 5 mm grosime.
2. Separat, cureţi ciupercile, le tai felii şi le prăjeşti cu ulei bine încins, puţină sare, piper şi foaia de dafin, amestecând continuu, până scade bine zeama şi ciupercile încep să se rumenească uşor.
3. Aşezi, într-o formă termorezistentă, unsă cu unt, cartofii şi ciupercile, în straturi succesive.
4. Separat, amesteci smântâna, laptele, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust, apoi torni sosul obţinut peste straturile de cartofi şi ciuperci. Razi deasupra caşcaval şi laşi forma la cuptor pentru circa 25-30 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...
Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...