Mod de preparare
1. Cureţi cartofii, îi fierbi întregi, în apă puţin sărată, scurgi apoi apa în care au fiert şi îi tai rondele de 5 mm grosime.
2. Separat, cureţi ciupercile, le tai felii şi le prăjeşti cu ulei bine încins, puţină sare, piper şi foaia de dafin, amestecând continuu, până scade bine zeama şi ciupercile încep să se rumenească uşor.
3. Aşezi, într-o formă termorezistentă, unsă cu unt, cartofii şi ciupercile, în straturi succesive.
4. Separat, amesteci smântâna, laptele, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după gust, apoi torni sosul obţinut peste straturile de cartofi şi ciuperci. Razi deasupra caşcaval şi laşi forma la cuptor pentru circa 25-30 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.