Cartofi copți, cu umplutură de Brânză Făgăraș Covalact de Țară și verdeață


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânză Făgăraș 8% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

Pentru 2 persoane

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius.
Pune cartofii la copt, pentru circa 40 de minute (încearcă-i cu furculiţa, să vezi dacă sunt pătrunşi).
Scoate cartofii din cuptor şi lasă-i să se răcorească.
Taie-i în două pe lung şi scobeşte cea mai mare parte a miezului cu o linguriţă, având grijă să nu perforezi coajă. Pune miezul de cartof copt într-un castron, zdrobeşte bine cu furculiţa.
Adăugă Brânza Făgăraş Covalact de Țară, 2 lingurițe de Unt Covalact de Țară, mărarul verde şi cozile de ceapă verde tocate
Asezonează cu sare şi piper negru după gust şi amestecă bine.
Umple cartofii copţi cu acest amestec, picură deasupra puţin ulei de măsline şi pune în cuptor, sub grill, la 200 grade Celsius, pentru încă 10 minute.

Serveşte cartofii rumeni şi fierbinţi, alături de o salată de roşii. Poftă bună!


În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul