Cartofi copți, cu umplutură de Brânză Făgăraș Covalact de Țară și verdeață


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânză Făgăraș 8% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

Pentru 2 persoane

Poftă bună!

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius.
Pune cartofii la copt, pentru circa 40 de minute (încearcă-i cu furculiţa, să vezi dacă sunt pătrunşi).
Scoate cartofii din cuptor şi lasă-i să se răcorească.
Taie-i în două pe lung şi scobeşte cea mai mare parte a miezului cu o linguriţă, având grijă să nu perforezi coajă. Pune miezul de cartof copt într-un castron, zdrobeşte bine cu furculiţa.
Adăugă Brânza Făgăraş Covalact de Țară, 2 lingurițe de Unt Covalact de Țară, mărarul verde şi cozile de ceapă verde tocate
Asezonează cu sare şi piper negru după gust şi amestecă bine.
Umple cartofii copţi cu acest amestec, picură deasupra puţin ulei de măsline şi pune în cuptor, sub grill, la 200 grade Celsius, pentru încă 10 minute.

Serveşte cartofii rumeni şi fierbinţi, alături de o salată de roşii. Poftă bună!


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul