Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius.
Pune cartofii la copt, pentru circa 40 de minute (încearcă-i cu furculiţa, să vezi dacă sunt pătrunşi).
Scoate cartofii din cuptor şi lasă-i să se răcorească.
Taie-i în două pe lung şi scobeşte cea mai mare parte a miezului cu o linguriţă, având grijă să nu perforezi coajă. Pune miezul de cartof copt într-un castron, zdrobeşte bine cu furculiţa.
Adăugă
Brânza Făgăraş Covalact de Țară, 2 lingurițe de
Unt Covalact de Țară, mărarul verde şi cozile de ceapă verde tocate
Asezonează cu sare şi piper negru după gust şi amestecă bine.
Umple cartofii copţi cu acest amestec, picură deasupra puţin ulei de măsline şi pune în cuptor, sub grill, la 200 grade Celsius, pentru încă 10 minute.
Serveşte cartofii rumeni şi fierbinţi, alături de o salată de roşii. Poftă bună!