Bulz ardelenesc


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânză de burduf în membrană naturală
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente

  • 300 g mălai
  • 1 l apă
  • 400 g costiță afumată
  • 400 g branză de burduf in membrana naturala Covalact de Tara
  • 3-4 cârnați de casă
  • 4 ouă
  • 1 lg sare
  • 1 lg ulei
  • 50 g unt 80% grasime, Covalact de Tara

Poftă bună!

Mod de preparare

1. Prepară o mămăliguță nici moale, nici prea tare, din apă, mălaiul turnat în ploaie si sare.
2. Taie costița cubulețe și carnații felii și trage-i la tigaie
3. Scoate mămăliguța pe un fund de lemn și formează din ea, cu ajutorul unui castron,  4 bulgări de mămăligă. Umple bulgării de mămăligă și brânză de burduf Covalact de Tara și cubulete de costița rumenită.
4. Așeaza bulgării de mămăligă într-o tavă unsă bine cu unt, ornează-i cu feliile de carnați și dă-i la cuptor cca. 15 min.
5. Scoate bulzurile rumenite pe cate o farfurie, presară brânză și ornează-le cu căte un ochi făcut in tigaie.



În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul