Bulgări de mămăligă cu brânză la cuptor


Ingrediente Covalact de Ţară
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente pentru 4 portii

  • 250 g mălai grişat
  • 500 ml apă
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt Covalact de Ţară
  • 300 g telemea de oi
  • 1 praf de sare

Poftă bună!

Mod de preparare:


 1. Fierbi apa cu laptele, un praf de sare şi 1 lingură de unt. Când clocoteşte, adaugi mălaiul în ploaie, amestecând mereu până se îngroaşă şi fierbe bine. Când este gata, dai mămăliga deoparte de pe foc.

2. Iei cu lingura bucăţi de mămăligă, le aşezi într-un vas termorezistent uns generos cu unt şi pui câte o lingură de telemea rasă sau tăiată bucăţi mici pe fiecare bucată de mămăligă, apoi le modelezi sub formă de bulgăraşi, folosind o lingură şi o furculiţă ca să nu te arzi la mână.

3. Mai pui câte puţin unt deasupra şi dai vasul la cuptor pentru 15 minute, după care serveşti imediat.


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...
Tot articolul