1. Fierbi apa cu laptele, un praf de sare şi 1 lingură de unt. Când clocoteşte, adaugi mălaiul în ploaie, amestecând mereu până se îngroaşă şi fierbe bine. Când este gata, dai mămăliga deoparte de pe foc.
2. Iei cu lingura bucăţi de mămăligă, le aşezi într-un vas termorezistent uns generos cu unt şi pui câte o lingură de telemea rasă sau tăiată bucăţi mici pe fiecare bucată de mămăligă, apoi le modelezi sub formă de bulgăraşi, folosind o lingură şi o furculiţă ca să nu te arzi la mână.
3. Mai pui câte puţin unt deasupra şi dai vasul la cuptor pentru 15 minute, după care serveşti imediat.
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Mod de preparare:
1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Mod de preparare:
Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim.
Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Mod de preparare:
Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie.
Pregatim o tava tapetata ...