Budincă de tăieţei cu ou, carne şi Brânzică de casă Covalact de Ţară


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânzică de casă Natur
Smântână 10% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime
Ingrediente:

250g tăieţei cu ou
550g pulpă de vită tocată
400 ml bulion de roşii
120 g Smântână Covalact de Ţară
275g Brânzică de casă Covalact de Ţară
120g Caşcaval Dalia Covalact de Ţară, dat pe razatoare
3 fire de ceapă verde, tocate mărunt
Sare, piper negru proaspat măcinat
Puţin Unt Covalact de Ţară, pentru uns forma

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Pune carnea tocată într-o tigaie antiadezivă bine încinsă şi rumeneşte-o desfăcând bucăţile mai mari cu muchia lingurii. Asezonează cu sare şi piper negru. Atunci când carnea s-a rumenit uniform, adaugă bulionul de roşii, amestecă bine şi lasă să scadă la foc mic.
3. Cât timp scade amestecul de carne şi bulion, pune la fiert tăieţeii cu ou,urmând instrucţiunile de pe pachet. Când s-au fiert, scurge-i bine şi dă-i deoparte să se răcorească puţin.
4. Într-un castronel, pune Smântână Covalact de Ţară şi Brânzică de casă Covalact de Ţară, asezonează cu puţin piper negru şi amestecă din nou, până când acest amestec este omogen.
5. Într-un alt castron, suficient de încăpător, pune tăieţeii - bine scurşi şi răcoriţi, apoi amestecul de Smântână Covalact de Ţară şi Brânzică de casă Covalact de Ţară. Amestecă bine. Adaugă ceapă verde tocată şi amestecă din nou.
6. Unge cu putin unt o formă care merge la cuptor. Aşează pe fundul formei jumătate din paste, apoi jumătate din carnea călită cu bulion şi presară cu caşcaval ras. Repetă straturile, închegând cu restul de caşcaval.
7. Dă la copt timp de 20 de minute, până când caşcavalul s-a topit şi rumenit uşor. Dacă vrei, mai presară puţin piper negru şi serveşte imediat.

Poftă bună!
 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul