Budincă de tăieţei cu ou, carne şi Brânzică de casă Covalact de Ţară


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânzică de casă Natur
Smântână 10% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime
Ingrediente:

250g tăieţei cu ou
550g pulpă de vită tocată
400 ml bulion de roşii
120 g Smântână Covalact de Ţară
275g Brânzică de casă Covalact de Ţară
120g Caşcaval Dalia Covalact de Ţară, dat pe razatoare
3 fire de ceapă verde, tocate mărunt
Sare, piper negru proaspat măcinat
Puţin Unt Covalact de Ţară, pentru uns forma

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Pune carnea tocată într-o tigaie antiadezivă bine încinsă şi rumeneşte-o desfăcând bucăţile mai mari cu muchia lingurii. Asezonează cu sare şi piper negru. Atunci când carnea s-a rumenit uniform, adaugă bulionul de roşii, amestecă bine şi lasă să scadă la foc mic.
3. Cât timp scade amestecul de carne şi bulion, pune la fiert tăieţeii cu ou,urmând instrucţiunile de pe pachet. Când s-au fiert, scurge-i bine şi dă-i deoparte să se răcorească puţin.
4. Într-un castronel, pune Smântână Covalact de Ţară şi Brânzică de casă Covalact de Ţară, asezonează cu puţin piper negru şi amestecă din nou, până când acest amestec este omogen.
5. Într-un alt castron, suficient de încăpător, pune tăieţeii - bine scurşi şi răcoriţi, apoi amestecul de Smântână Covalact de Ţară şi Brânzică de casă Covalact de Ţară. Amestecă bine. Adaugă ceapă verde tocată şi amestecă din nou.
6. Unge cu putin unt o formă care merge la cuptor. Aşează pe fundul formei jumătate din paste, apoi jumătate din carnea călită cu bulion şi presară cu caşcaval ras. Repetă straturile, închegând cu restul de caşcaval.
7. Dă la copt timp de 20 de minute, până când caşcavalul s-a topit şi rumenit uşor. Dacă vrei, mai presară puţin piper negru şi serveşte imediat.

Poftă bună!
 


În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul