Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă bine.
Într-un castron, se amestecă ouăle bătute,
Iaurtul cu lapte de capră Covalact de Țară și circa 240 g
Cașcaval Penteleu Covalact de Țară ras. Se adaugă verdeața tocată și se asezonează cu sare și piper. Compoziția astfel obținută se amestecă cu pastele bine scurse în oala în care acestea au fiert și se dă deoparte.
Într-o tigaie, se pune la încins uleiul de măsline. Se adaugă ceapa și usturoiul și se lasă să se înmoaie la foc mic, preț de câteva minute. Se adaugă pulpa de roșii și zahărul, se potrivește de sare și piper, apoi se lasă să fremete la foc mic pentru 5 minute. Se ia de pe foc sosul de roșii obținut si se lasă să se răcorească.
Se pregătește o formă de copt cu arc (din cele pentru tort) – se unge bine cu unt, iar fundul se tapetează cu hârtie de copt. Se învelește fundul formei, pe exterior, cu folie de aluminiu, pentru a evita scurgerile – sosul este destul de lichid. Pentru a evita să murdăriți cuptorul, puteți așeza sub grătarul pe care va sta forma cu budinca o tavă de cuptor tapetată cu folie de aluminiu. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
Se așează budinca în formă – la început un strat de paste, apoi un strat de sos de roșii. Peste acesta așezăm un strat din amestecul de legume, apoi presărăm cu puțin
Cașcaval Penteleu Covalact de Țară ras. Repetăm și terminăm cu un strat de paste, peste care presărăm restul de cașcaval ras.
Budinca merge la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. În cazul în care se rumenește prea repede la suprafață, se acoperă cu folie de aluminiu.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească. Se desprind ușor marginile coapte de formă, cu vârful unui cuțit. Se desface forma, se îndepărtează inelul lateral. Se servesc felii fierbinți, cu supliment de sos de roșii și cașcaval ras, după dorință.