Budincă cu fructe de pădure şi Brânză Făgăraş Covalact de Ţară


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânză Făgăraș 8% grăsime
Ingrediente:

2 cutii Brânză Făgăraş Covalact de Ţară
160g zahăr tos
3 ouă bătute
4 linguri de făină albă, cernută
coaja rasă a unei lămâi
200g fructe de pădure congelate

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Unge foarte bine cu unt o formă circulară cu sistem de deschidere cu arc. Poţi tapeta fundul formei cu hârtie de copt. Întrucât compoziţia va fi destul de fluidă, este bine să îmbraci fundul formei, pe exterior, cu folie de aluminiu.
3. Într-un castron, amestecă bine cu mixerul Brânza Făgăraş Covalact de Ţară şi zahărul tos, până când compoziţia sporeşte în volum şi devine omogenă.
4. Adaugă treptat ouăle bătute.
5. Amestecă şi coaja de lămâie, apoi făina cernută.
6. Pune fructele de pădure în compoziţie şi amestecă-le delicat, cu o lingură de lemn.
7. Toarnă compoziţia budincii în formă unsă cu unt şi dă la cuptor pentru circa 35 minute, până când se rumeneşte la suprafaţă, iar centrul este încă puţin lichid.
8. Scoate din cuptor şi lasă să se răcorească.
9. Când s-a răcorit, desprinde budinca de pe margini cu ajutorul unui cuţit şi scoate din formă.
10. Aşează pe un platou şi serveşte-o călduţă, pudrată cu zahăr.

Poftă bună!



 


În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul