Budincă cu fructe de pădure şi Brânză Făgăraş Covalact de Ţară


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânză Făgăraș 8% grăsime
Ingrediente:

2 cutii Brânză Făgăraş Covalact de Ţară
160g zahăr tos
3 ouă bătute
4 linguri de făină albă, cernută
coaja rasă a unei lămâi
200g fructe de pădure congelate

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Unge foarte bine cu unt o formă circulară cu sistem de deschidere cu arc. Poţi tapeta fundul formei cu hârtie de copt. Întrucât compoziţia va fi destul de fluidă, este bine să îmbraci fundul formei, pe exterior, cu folie de aluminiu.
3. Într-un castron, amestecă bine cu mixerul Brânza Făgăraş Covalact de Ţară şi zahărul tos, până când compoziţia sporeşte în volum şi devine omogenă.
4. Adaugă treptat ouăle bătute.
5. Amestecă şi coaja de lămâie, apoi făina cernută.
6. Pune fructele de pădure în compoziţie şi amestecă-le delicat, cu o lingură de lemn.
7. Toarnă compoziţia budincii în formă unsă cu unt şi dă la cuptor pentru circa 35 minute, până când se rumeneşte la suprafaţă, iar centrul este încă puţin lichid.
8. Scoate din cuptor şi lasă să se răcorească.
9. Când s-a răcorit, desprinde budinca de pe margini cu ajutorul unui cuţit şi scoate din formă.
10. Aşează pe un platou şi serveşte-o călduţă, pudrată cu zahăr.

Poftă bună!



 


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul