Budincă cu fructe de pădure


Ingrediente Covalact de Ţară
Brânza de vaci 6% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime
Desert

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 300 g paste
  • 3 ouă
  • 500 g brânză proaspătă de vaci Covalact de Ţară
  • 100 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilinat
  • 100 g unt Covalact de Ţară
  • 50 g zahăr pudră
  • 300 g fructe de pădure

Poftă bună!

Mod de preparare:

1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori.

2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul vanilinat, adaugi gălbenuşurile, amesteci, iar la sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia peste paste şi le amesteci uşor.

3. Torni pastele astfel pregătite într-o formă termorezistentă, unsă generos cu unt, iar deasupra aşezi restul de unt tăiat bucăţele şi aşezi forma la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 35-40 de minute.

4. Când este gata, o garniseşti cu fructe proaspete de pădure şi o pudrezi cu zahăr aromatizat cu vanilie.
 


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Tort festiv cu cremă fină de cacao

Tort festiv cu cremă fină de cacao

Mod de preparare: Blatul 1. Prîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Într-un castron pune zahărul tos și zahărul vanilat. 3. Adaugă ouăle și bate bine cu mixerul, până când co ...
Tot articolul