Budincă cu Brânzică de casă Covalact de Țară și verdețuri de sezon

Ingrediente:

1 pumn de boabe de mazăre verde, de preferinţă proaspătă
1 pumn de frunze proaspete de spanac verde, tăiate în fâşii
1 dovlecel proaspăt, curăţat şi tăiat cubuleţe
1 legătură de mărar verde, tocat
1 legătură de ceapă verde, curăţată şi tocată
4 ouă
150g Caşcaval Penteleu Covalact de Ţară, dat pe răzătoare
2 cutii (360g) Brânzică de casă uşoară Covalact de Ţară
puţin Unt 65% grăsime Covalact de Ţară
sare şi piper negru proaspăt măcinat

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius şi unge bine cu unt o formă termorezistentă.
2. Într-o tigaie mică, la foc potrivit, pune un cubuleţ de Unt Covalact de Țară. Atunci când s-a topit, adaugă - pe rând - dovlecelul tăiat cuburi, ceapa verde tocată şi mazărea. Asezonează discret, cu sare şi piper negru. Căleşte un pic, cât să se înmoaie puţin, fără să se rumenească. Dă deoparte de pe foc, lasă să se răcorească.
3. Într-un castronel, bate bine cele 4 ouă. Asezonează şi adaugă mărarul verde tocat. Amestecă bine.
4. Pune acum ingredientele în forma termorezistentă, pe rând, în straturi succesive, după cum urmează: legumele călite, Brânzica de casă Covalact de Țară, fâşiile de spanac, Caşcavalul Penteleu Covalact de Țară ras. Toarnă deasupra, uniform, ouăle bătute şi amestecate cu mărar.
5. Dă la cuptor pentru 20 - 25 de minute. Scoate din cuptor, lasă să se răcorească puţin şi serveşte cu pâine proaspătă şi salată de roşii.
Poftă bună!




În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul