Mod de preparare:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius şi unge bine cu
unt o formă termorezistentă.
2. Într-o tigaie mică, la foc potrivit, pune un cubuleţ de
Unt Covalact de Țară. Atunci când s-a topit, adaugă - pe rând - dovlecelul tăiat cuburi, ceapa verde tocată şi mazărea. Asezonează discret, cu sare şi piper negru. Căleşte un pic, cât să se înmoaie puţin, fără să se rumenească. Dă deoparte de pe foc, lasă să se răcorească.
3. Într-un castronel, bate bine cele 4 ouă. Asezonează şi adaugă mărarul verde tocat. Amestecă bine.
4. Pune acum ingredientele în forma termorezistentă, pe rând, în straturi succesive, după cum urmează: legumele călite, Brânzica de casă Covalact de Țară, fâşiile de spanac,
Caşcavalul Penteleu Covalact de Țară ras. Toarnă deasupra, uniform, ouăle bătute şi amestecate cu mărar.
5. Dă la cuptor pentru 20 - 25 de minute. Scoate din cuptor, lasă să se răcorească puţin şi serveşte cu pâine proaspătă şi salată de roşii.
Poftă bună!