Budincă cu Brânzică de casă Covalact de Țară și verdețuri de sezon

Ingrediente:

1 pumn de boabe de mazăre verde, de preferinţă proaspătă
1 pumn de frunze proaspete de spanac verde, tăiate în fâşii
1 dovlecel proaspăt, curăţat şi tăiat cubuleţe
1 legătură de mărar verde, tocat
1 legătură de ceapă verde, curăţată şi tocată
4 ouă
150g Caşcaval Penteleu Covalact de Ţară, dat pe răzătoare
2 cutii (360g) Brânzică de casă uşoară Covalact de Ţară
puţin Unt 65% grăsime Covalact de Ţară
sare şi piper negru proaspăt măcinat

Poftă bună!

 Mod de preparare:

1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius şi unge bine cu unt o formă termorezistentă.
2. Într-o tigaie mică, la foc potrivit, pune un cubuleţ de Unt Covalact de Țară. Atunci când s-a topit, adaugă - pe rând - dovlecelul tăiat cuburi, ceapa verde tocată şi mazărea. Asezonează discret, cu sare şi piper negru. Căleşte un pic, cât să se înmoaie puţin, fără să se rumenească. Dă deoparte de pe foc, lasă să se răcorească.
3. Într-un castronel, bate bine cele 4 ouă. Asezonează şi adaugă mărarul verde tocat. Amestecă bine.
4. Pune acum ingredientele în forma termorezistentă, pe rând, în straturi succesive, după cum urmează: legumele călite, Brânzica de casă Covalact de Țară, fâşiile de spanac, Caşcavalul Penteleu Covalact de Țară ras. Toarnă deasupra, uniform, ouăle bătute şi amestecate cu mărar.
5. Dă la cuptor pentru 20 - 25 de minute. Scoate din cuptor, lasă să se răcorească puţin şi serveşte cu pâine proaspătă şi salată de roşii.
Poftă bună!




În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul