Briose foarte pufoase cu Lapte Covasit Covalact de Tara

Ingrediente:

• 3 oua
• 210 g zahar brun
• 4 pliculete de zahar aromat (vanilie sau rom)
• 140 g Lapte Covasit Covalact de Tara
• 200 g unt 80% Covalact de Tara
• 220 g faina
• 40 g cacao
• 7 g praf de copt
• Coaja rasa de la o portocala
• Un praf de sare

Poftă bună!

Mod de preparare:


Mai intai amestecam ingredientele solide. Peste faina adaugam cacaoa, praful de copt si sarea. Omogenizam, pentru ca praful de copt sa se distribuie uniform.

Ca sa obtinem briose aromate si gustoase vom folosi Unt gras 80% grasime Covalact de Tara . El trebuie topit si pentru asta puteti folosi orice metoda preferati, doar sa nu-l infierbantati prea tare.

Spargem cele 3 oua intr-un castron incapator. Peste ele adaugam zaharul, cele 4 pliculete de zahar vanilat si coaja de portocala. Mixam 2-3 minute pana ce amestecul si-a crescut volumul considerabil.

Cantarim 140 g de Lapte Covasit Covalact de Tara in acelasi vas cu untul topit. Aciditatea lui moderata va face aluatul mai fraged, dar fara sa-l faca acru.

Adaugam acest amestec lichid peste ouale batute, apoi punem si faina toata odata. Omogenizam mai intai cu o lingura , ca nu se ridice un norisor de pulbere, apoi cu mixerul doar 20-30 de secunde.

Aluatul este gata, dar inainte sa-l folosim trebuie racit. Acoperim cu o folie de plastic si dam la frigider. Trebuie sa stea minim 1 ora, dar daca puteti, lasati-l mai mult, chiar peste noapte. Ca bonus faina se hidrateaza bine cu lichid, ceea ce va rezulta in briose foarte moi.

Preincalziti cuptorul la 250 de grade. Daca aveti cuptor electric, dati caldura sus si jos, fara ventilator.

Portionati aluatul in forma tapetata cu hartiute speciale. Puteti pastra forma la frigider, cat timp cuptorul se incalzeste.

Cand cuptorul a ajuns la 250 de grade, puneti briosele inauntru, apoi scadeti temperatura la 210 grade. Coacerea dureaza in jur de 17 min dar poate fi putin diferit de la cuptor la cuptor.

Pofta buna!





În bucătărie la Chiva
Branzoaice pufoase si aromate . 4 modele diferite.

Branzoaice pufoase si aromate . 4 modele diferite.

 In bolul cu faina adaugam: zaharul, zaharul vanilat – daca folositi esente inlocuiti-l cu zahar normal si sarea Omogenizam. Intr-un recipient pretabil pt incalzire ...
Tot articolul
Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa lichefiem drojdia cu zaharul vanilat. Apoi trebuie sa topim untul gras Covalact de Tara. Il taiem cubulete si il punem un minut ...
Tot articolul
Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori

Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mai intai preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius, pentru ca aluatul se negresa se face foarte repede. In faina adaugam pudra de cacao si praful de copt. Se omogenizeaza. Taiem untul gras ...
Tot articolul
Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Mai intai trebuie ne ocupam de crema. In castronelul cu amidon adaugam zaharul si amestecam. Daca nu aveti amidon puteti folosi in loc cam 90-100 g faina, dar crema este mai fina ...
Tot articolul