Briose foarte pufoase cu Lapte Covasit Covalact de Tara

Ingrediente:

• 3 oua
• 210 g zahar brun
• 4 pliculete de zahar aromat (vanilie sau rom)
• 140 g Lapte Covasit Covalact de Tara
• 200 g unt 80% Covalact de Tara
• 220 g faina
• 40 g cacao
• 7 g praf de copt
• Coaja rasa de la o portocala
• Un praf de sare

Poftă bună!

Mod de preparare:


Mai intai amestecam ingredientele solide. Peste faina adaugam cacaoa, praful de copt si sarea. Omogenizam, pentru ca praful de copt sa se distribuie uniform.

Ca sa obtinem briose aromate si gustoase vom folosi Unt gras 80% grasime Covalact de Tara . El trebuie topit si pentru asta puteti folosi orice metoda preferati, doar sa nu-l infierbantati prea tare.

Spargem cele 3 oua intr-un castron incapator. Peste ele adaugam zaharul, cele 4 pliculete de zahar vanilat si coaja de portocala. Mixam 2-3 minute pana ce amestecul si-a crescut volumul considerabil.

Cantarim 140 g de Lapte Covasit Covalact de Tara in acelasi vas cu untul topit. Aciditatea lui moderata va face aluatul mai fraged, dar fara sa-l faca acru.

Adaugam acest amestec lichid peste ouale batute, apoi punem si faina toata odata. Omogenizam mai intai cu o lingura , ca nu se ridice un norisor de pulbere, apoi cu mixerul doar 20-30 de secunde.

Aluatul este gata, dar inainte sa-l folosim trebuie racit. Acoperim cu o folie de plastic si dam la frigider. Trebuie sa stea minim 1 ora, dar daca puteti, lasati-l mai mult, chiar peste noapte. Ca bonus faina se hidrateaza bine cu lichid, ceea ce va rezulta in briose foarte moi.

Preincalziti cuptorul la 250 de grade. Daca aveti cuptor electric, dati caldura sus si jos, fara ventilator.

Portionati aluatul in forma tapetata cu hartiute speciale. Puteti pastra forma la frigider, cat timp cuptorul se incalzeste.

Cand cuptorul a ajuns la 250 de grade, puneti briosele inauntru, apoi scadeti temperatura la 210 grade. Coacerea dureaza in jur de 17 min dar poate fi putin diferit de la cuptor la cuptor.

Pofta buna!





În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul