Brioşe cu Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

150 g Iaurt Cremos Covalact de Țară
3 ouă, bătute
1 linguriţă esenţă de vanilie
175g zahăr tos
140g făină care creşte singură
1 linguriţă praf de copt
100g migdale decojite, măcinate fin
175g Unt Superior Covalact de Țară 80% grăsime, topit

Poftă bună!

Mod de preparare:

Unge cu puţin unt şi tapetează cu hârtie de copt sau foloseşte forme de hârtie speciale, o tavă de 12 brioşe.
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Pune toate ingredientele uscate – făină, zahăr, migdalele măcinate, praful de copt şi un praf de sare într-un castron. Amestecă-le bine. Fă loc în mijloc.
Într-o cană încăpătoare, amestecă iaurtul, ouăle şi esenţa de vanilie.
Toarnă untul topit şi amestecul de iaurt şi ouă în mijlocul ingredientelor uscate. Cu o spatulă sau cu o lingură de metal, amestecă totul, nu foarte energic şi nici pentru foarte mult timp, ci doar până când toate ingredientele se omogenizează, fără cocoloaşe.
Toarnă în formele pentru brioşe. Dă la cuptor pentru 18 – 20 minute, până când brioşele au crescut, sunt aurii şi elastice la atingere.
Scoate tava din cuptor, lasă să se răcorească preţ de câteva minute. Scoate uşor brioşele pe un grătar şi lasă-le să se răcească complet.
Decorează-le după preferinţă. 


În bucătărie la Chiva
Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Prăjitură cu portocale şi Smântână Ardelenească Covalact de Țară

Mod de preparare: 1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu Unt Covalact de Țară o formă circulară, cu arc. Tapetează fundul formei cu hârtie de copt. 2. Într-un bol, ...
Tot articolul
Tort pufos de sărbătoare

Tort pufos de sărbătoare

Mod de preparare: Blat: Se mixează untul până devine cremă şi apoi se adaugă zahărul şi se bate până se spumează. Se adaugă sarea şi colorantul şi apoi ouăle, pe rând. Când ...
Tot articolul
Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Turtă dulce cu ghimbir şi scorţişoară

Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun făina, praful de copt, bicarbonatul, cacaoa, nucşoara, cuişoarele, ghimbirul şi ouăle şi se amestecă bi ...
Tot articolul
Budincă cu fructe de pădure

Budincă cu fructe de pădure

Mod de preparare: 1. Fierbi pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le strecori. 2. Amesteci, într-un castron, brânza bine scursă cu zahărul şi zahărul ...
Tot articolul