Brioşe cu Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

150 g Iaurt Cremos Covalact de Țară
3 ouă, bătute
1 linguriţă esenţă de vanilie
175g zahăr tos
140g făină care creşte singură
1 linguriţă praf de copt
100g migdale decojite, măcinate fin
175g Unt Superior Covalact de Țară 80% grăsime, topit

Poftă bună!

Mod de preparare:

Unge cu puţin unt şi tapetează cu hârtie de copt sau foloseşte forme de hârtie speciale, o tavă de 12 brioşe.
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Pune toate ingredientele uscate – făină, zahăr, migdalele măcinate, praful de copt şi un praf de sare într-un castron. Amestecă-le bine. Fă loc în mijloc.
Într-o cană încăpătoare, amestecă iaurtul, ouăle şi esenţa de vanilie.
Toarnă untul topit şi amestecul de iaurt şi ouă în mijlocul ingredientelor uscate. Cu o spatulă sau cu o lingură de metal, amestecă totul, nu foarte energic şi nici pentru foarte mult timp, ci doar până când toate ingredientele se omogenizează, fără cocoloaşe.
Toarnă în formele pentru brioşe. Dă la cuptor pentru 18 – 20 minute, până când brioşele au crescut, sunt aurii şi elastice la atingere.
Scoate tava din cuptor, lasă să se răcorească preţ de câteva minute. Scoate uşor brioşele pe un grătar şi lasă-le să se răcească complet.
Decorează-le după preferinţă. 


În bucătărie la Chiva
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Inainte de a pregati acesta prajitura, ganditi-va ce fel de gem veti folosi. In principiu orice gem acrisor este bun, dar trebuie sa fie consistent. Un gem subtire, va iesi de la mijlocul prajiturii, ...
Tot articolul
Bors de miel

Bors de miel

Intr-o oala de 3-4 litri asezam carnea de miel cu os, bine spalata. Acoperim cu apa (intre 1.5- si 2 litri). Adaugam o lingurita de sare si punem la fiert cu focul mic spre mediu. Trebuie sa ...
Tot articolul
Drob de pui

Drob de pui

Ficatul se curata de pielite, daca este nevoie se spala, dar apoi se usuca bine pe prosoape de hartie. Un alt pas important este sa-l taiem in doua pe grosime ca sa se gateasca repede. Inimile se cu ...
Tot articolul
Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Pasca fara aluat cu textura aerata, de pandispan

Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, caldura sus si jos, fara ventilatie. Pregatim o forma de tort cu diametrul de 24 cm. O ungem cu putina grasime si o tapetam cu hartie de copt. Se pot ...
Tot articolul