Brioşe cu Iaurt Cremos Covalact de Țară


Ingrediente Covalact de Ţară
Iaurt cremos 5% grăsime
Unt de masă B 65% grăsime

Ingrediente:

150 g Iaurt Cremos Covalact de Țară
3 ouă, bătute
1 linguriţă esenţă de vanilie
175g zahăr tos
140g făină care creşte singură
1 linguriţă praf de copt
100g migdale decojite, măcinate fin
175g Unt Superior Covalact de Țară 80% grăsime, topit

Poftă bună!

Mod de preparare:

Unge cu puţin unt şi tapetează cu hârtie de copt sau foloseşte forme de hârtie speciale, o tavă de 12 brioşe.
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Pune toate ingredientele uscate – făină, zahăr, migdalele măcinate, praful de copt şi un praf de sare într-un castron. Amestecă-le bine. Fă loc în mijloc.
Într-o cană încăpătoare, amestecă iaurtul, ouăle şi esenţa de vanilie.
Toarnă untul topit şi amestecul de iaurt şi ouă în mijlocul ingredientelor uscate. Cu o spatulă sau cu o lingură de metal, amestecă totul, nu foarte energic şi nici pentru foarte mult timp, ci doar până când toate ingredientele se omogenizează, fără cocoloaşe.
Toarnă în formele pentru brioşe. Dă la cuptor pentru 18 – 20 minute, până când brioşele au crescut, sunt aurii şi elastice la atingere.
Scoate tava din cuptor, lasă să se răcorească preţ de câteva minute. Scoate uşor brioşele pe un grătar şi lasă-le să se răcească complet.
Decorează-le după preferinţă. 


În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul