Mod de preparare:
Unge cu puţin
unt şi tapetează cu hârtie de copt sau foloseşte forme de hârtie speciale, o tavă de 12 brioşe.
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Pune toate ingredientele uscate – făină, zahăr, migdalele măcinate, praful de copt şi un praf de sare într-un castron. Amestecă-le bine. Fă loc în mijloc.
Într-o cană încăpătoare, amestecă iaurtul, ouăle şi esenţa de vanilie.
Toarnă
untul topit şi amestecul de
iaurt şi ouă în mijlocul ingredientelor uscate. Cu o spatulă sau cu o lingură de metal, amestecă totul, nu foarte energic şi nici pentru foarte mult timp, ci doar până când toate ingredientele se omogenizează, fără cocoloaşe.
Toarnă în formele pentru brioşe. Dă la cuptor pentru 18 – 20 minute, până când brioşele au crescut, sunt aurii şi elastice la atingere.
Scoate tava din cuptor, lasă să se răcorească preţ de câteva minute. Scoate uşor brioşele pe un grătar şi lasă-le să se răcească complet.
Decorează-le după preferinţă.