Mod de preparare:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius . Unge cu puţin ulei 6 – 9 forme de brioşă din silicon sau o tavă pentru brioşe.
2. Pune uleiul şi
Untul Covalact de Țară într-o tigaie care nu lipeşte, pe foc potrivit. Când untul s-a topit, pune ceapa tocată, usturoiul şi ardeiul. Lasă să de înmoaie, cam 5 minute. Adaugă ciupercile tocate, amestecă bine şi lasă încă 2 - 3 minute. Ia de pe foc, pune pe o farfurie tapetată cu un şervet de hârtie şi lasă să se răcorească.
3. Pune dovlecelul dat pe răzătoare într-un şervet de bucătărie curat şi stoarce foarte bine.
4. Într-un castron, bate bine cele 5 ouă, adaugă
Cașcavalul cu lapte de capră Covalact de Țară, făina, praful de copt şi sărea. Acum pune dovlecelul ras, morcovul şi amestectul de ceapă, usturoi, ardei şi ciuperci. Amestecă bine. Asezonează cu puţin piper negru. Pune aluatul cu lingura în formele pentru brioşe. Decorează cu bucăţi de roşie cherry şi frunze de busuioc. Dă la cuptor pentru 25 – 30 minute. Lasă 10 minute să se răcorească, apoi scoate brioşele din forme.
Serveşte-le calde sau pune-le în frigider, pentru gustarea de la şcoală de a doua zi.