Mod de preparare:
Taiem ouale fierte in cubulate, un fir de ceapa verde si o ridiche.Amestecam.
Ca sa legam aceste ingrediente vom folosi o maioneza consistenta facuta din iaurt (modul de preparare este cel din reteta de “Salata de dovlecei”, singura diferenta este ca aici omitem usturoiul). Nu contine ou crud deci nu este atat de perisabila ca maioneza traditionala, si are foarte putin ulei.
Ungem feliile de paine cu putin Unt gras 80% grasime Covalact de Tara. Acesta actioneaza ca un liant pentru sandwich, dar si protejeaza painea ca sa nu absoarba umiditatea din umplutura.
Punem salata de oua pe o felie. Daca vrem putem sa inghesuim si cateva frunze de verdeata, doar sa nu fie umede. Le tamponati cu servetele de hartie daca este cazul.
Mai putem pune in pachetel, fructe de sezon la alegere, si un Iaurt Bio de baut Covalact de Tara 330g, care foloseste doar lapte din surse ecologice.
Pastram la frigider.