5 idei de pachet pentru serviciu - Sandwich in croissant (1 portie, aprox 7 minute)

Ingrediente:

  • Un croissant cu unt
  • Cateva felii de mezel crud uscat dupa preferinta
  • Un ou
  • Sare si piper
  • Putin lapte
  • Frunze de salata
  • Putina boia dulce/ iute

Poftă bună!

Mod de preparare:


Croissantul are avantajul de a se pastra moale mai mult timp din cauza continutului mare de unt si este delicios pentru sandwichuri.

Mai intai plasam o tigaie pe foc mic spre mediu. Spargem un ou, adaugam doua lingurite de lapte, putina sare, putin piper si daca vrem putina boia dulce (sau iute).

Varsam in tigaie. Oul se va intinde in vas ca un aluat de clatite. Aceasta mica omleta fiind foarte subtire nu trebuie gatita pe ambele parti. Cu ajutorul unei palete rulam foaia de ou cu capetele inauntru, ca pe o sarmaluta. Toata aceasta operatiune va dura cam un minut. Nu tineti omleta mult, pentru ca se usca si va avea o textura neplacuta.

Mai intai punem in croissant mezelul crud-uscat. Nu folositi mezeluri cu umiditate mare, gen sunca presata, pt ca va inmuia croissantul. Apoi adaugati omleta rulata si un strat de frunze de salata spalate si uscate.

Daca sunteti fan iute, se mai pot pune intre omleta si frunzele de salata cateva felii de ardei iute murat, bine scurs de lichid.

Puteti alatura sandwiciului un Chefir Bio de la Covalact de Tara. Consumul zilnic de chefir reduce colesterol rau, regleaza cantitatea de zahar din sange, si imbunatateste sanatatea stomacului.

Scoateti sandwichul din frigider cu o ora inainte deoarece croissantul are o textura mai placuta la temperatura camerei.

Pofta buna!





În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul