5 idei de pachet pentru serviciu - Sandwich in croissant (1 portie, aprox 7 minute)

Ingrediente:

  • Un croissant cu unt
  • Cateva felii de mezel crud uscat dupa preferinta
  • Un ou
  • Sare si piper
  • Putin lapte
  • Frunze de salata
  • Putina boia dulce/ iute

Poftă bună!

Mod de preparare:


Croissantul are avantajul de a se pastra moale mai mult timp din cauza continutului mare de unt si este delicios pentru sandwichuri.

Mai intai plasam o tigaie pe foc mic spre mediu. Spargem un ou, adaugam doua lingurite de lapte, putina sare, putin piper si daca vrem putina boia dulce (sau iute).

Varsam in tigaie. Oul se va intinde in vas ca un aluat de clatite. Aceasta mica omleta fiind foarte subtire nu trebuie gatita pe ambele parti. Cu ajutorul unei palete rulam foaia de ou cu capetele inauntru, ca pe o sarmaluta. Toata aceasta operatiune va dura cam un minut. Nu tineti omleta mult, pentru ca se usca si va avea o textura neplacuta.

Mai intai punem in croissant mezelul crud-uscat. Nu folositi mezeluri cu umiditate mare, gen sunca presata, pt ca va inmuia croissantul. Apoi adaugati omleta rulata si un strat de frunze de salata spalate si uscate.

Daca sunteti fan iute, se mai pot pune intre omleta si frunzele de salata cateva felii de ardei iute murat, bine scurs de lichid.

Puteti alatura sandwiciului un Chefir Bio de la Covalact de Tara. Consumul zilnic de chefir reduce colesterol rau, regleaza cantitatea de zahar din sange, si imbunatateste sanatatea stomacului.

Scoateti sandwichul din frigider cu o ora inainte deoarece croissantul are o textura mai placuta la temperatura camerei.

Pofta buna!





În bucătărie la Chiva
Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa lichefiem drojdia cu zaharul vanilat. Apoi trebuie sa topim untul gras Covalact de Tara. Il taiem cubulete si il punem un minut ...
Tot articolul
Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori

Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mai intai preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius, pentru ca aluatul se negresa se face foarte repede. In faina adaugam pudra de cacao si praful de copt. Se omogenizeaza. Taiem untul gras ...
Tot articolul
Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Mai intai trebuie ne ocupam de crema. In castronelul cu amidon adaugam zaharul si amestecam. Daca nu aveti amidon puteti folosi in loc cam 90-100 g faina, dar crema este mai fina ...
Tot articolul
Cozonac traditional cu unt Covalact de Tara

Cozonac traditional cu unt Covalact de Tara

Mod de preparare:  Mai intai vom separa ouale. Avem nevoie doar de galbenusuri. Ele nu doar ca dau o textura moale dar o si pastreaza asa mai mult timp . Albusurile usuca cozonacul, de aceea le ...
Tot articolul