5 idei de pachet pentru serviciu - Sandwich in croissant (1 portie, aprox 7 minute)
Rețetă de:
Share:
Ingrediente:
Un croissant cu unt
Cateva felii de mezel crud uscat dupa preferinta
Un ou
Sare si piper
Putin lapte
Frunze de salata
Putina boia dulce/ iute
Poftă bună!
Mod de preparare:
Croissantul are avantajul de a se pastra moale mai mult timp din cauza continutului mare de unt si este delicios pentru sandwichuri.
Mai intai plasam o tigaie pe foc mic spre mediu. Spargem un ou, adaugam doua lingurite de lapte, putina sare, putin piper si daca vrem putina boia dulce (sau iute).
Varsam in tigaie. Oul se va intinde in vas ca un aluat de clatite. Aceasta mica omleta fiind foarte subtire nu trebuie gatita pe ambele parti. Cu ajutorul unei palete rulam foaia de ou cu capetele inauntru, ca pe o sarmaluta. Toata aceasta operatiune va dura cam un minut. Nu tineti omleta mult, pentru ca se usca si va avea o textura neplacuta.
Mai intai punem in croissant mezelul crud-uscat. Nu folositi mezeluri cu umiditate mare, gen sunca presata, pt ca va inmuia croissantul. Apoi adaugati omleta rulata si un strat de frunze de salata spalate si uscate.
Daca sunteti fan iute, se mai pot pune intre omleta si frunzele de salata cateva felii de ardei iute murat, bine scurs de lichid.
Puteti alatura sandwiciului un Chefir Bio de la Covalact de Tara. Consumul zilnic de chefir reduce colesterol rau, regleaza cantitatea de zahar din sange, si imbunatateste sanatatea stomacului.
Scoateti sandwichul din frigider cu o ora inainte deoarece croissantul are o textura mai placuta la temperatura camerei.
Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime.
Intre timp ...
Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius.
Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...