5 idei de pachet pentru serviciu - Cuscus cu legume (1 portie, 10-12 minute)

Ingrediente:

  • O ceasca de cuscus (70 g)
  • O ceasca de apa (90 ml)
  • 150 g amestec de legume congelate
  • Sare
  • Piper
  • O lingurita rasa pudra de curry
  • 40 g Unt 80% gasime Covalact de Tara

Poftă bună!

Mod de preparare:

Varsam o cescuta de apa intr-un ibric, adaugam putina sare si o feliuta subtire de unt Covalact de Tara (adica vreo 10 grame) . Se aduce la fierbere. Turnam apa fiarta peste o cescuta de cuscus, si amestecam 1 minut, pana ce se absoarbe lichidul. Dam deoparte.

Punem o tigaie pe foc mediu si in ea topim aproximativ 30 g unt.   Calim legumele pana se inmoaie (timp de 2-3 minute), amestecand continuu. 

Apoi adaugam cuscusul pe care l-am aerat mai intai cu furculita, si  pudra de curry. Amestecam. Daca mai este nevoie, potrivim gustul de sare si inchidem focul. 

Acestei garnituri ii punem alaturi orice proteina avem gatita in frigider: resturi de friptura de la cina, pui, peste, chiftele cu sos.  

Pentru un program de lucru full time, poate si cu ore suplimentare, ar fi util sa impachetam si o gustare, cu ar fi un fruct, si cativa covrigei cu ulei de masline. 

Daca doriti puteti face mixul de legume vazut in videoclip. Cand aveti timp mai mult, poate intr-un week-end, taiati cubulete urmatoarele:
  • Un buchetel mic de broccoli
  • Un morcov mare
  • O vanata foarte foarte mica
  • Un ardei gras verde si unul rosu (nu foarte mari)
  • Daca se intampla sa aveti prin frigider, doua ciuperci
  • Si aproximativ 100 g  de linte fiarta (se poate inlocui si cu naut).
Toate acestea se amesteca, apoi se pun in pungi si se pastreaza la congelator. 



În bucătărie la Chiva
Pizza pe spaghete

Pizza pe spaghete

Punem la fiert trei litrii de apa cu doua lingurita pline de sare. Odata ce da in clocot punem spaghetele si le fierbem dupa timpul indicat pe pachet, dar micsorat cu o treime. Intre timp ...
Tot articolul
Tort de paste

Tort de paste

Punem 3 l de apa la fiert. Pentru fiecare litru de apa trebuie sa utilizam 7 grame de sare, asadar 21 de grame in aceasta situatie. Asta inseamna 2 lingurite cu varf. E foarte important sa folosim ...
Tot articolul
Plomchec Covalact

Plomchec Covalact

Preincalzim cuptorul. Pt cuptorul electric alegem un program cu ventilatie dar care nu da caldura de sus si setam temperatura la 200 grade Celsius. Pregatim 2 forme dreptunghiulare de 16/8 cm, ...
Tot articolul
Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Gogosi pufoase fara drojdie (minciunele, pancove)

Asadar, ne pregatim un bol incapator si punem faina in el. Adaugam sarea, praful de copt, si zaharul vanilat (daca dorim sa folosim esente, il inlocuim cu zahar normal). Amestecam totul foarte, ...
Tot articolul