5 idei de pachet pentru serviciu - Cuscus cu legume (1 portie, 10-12 minute)

Ingrediente:

  • O ceasca de cuscus (70 g)
  • O ceasca de apa (90 ml)
  • 150 g amestec de legume congelate
  • Sare
  • Piper
  • O lingurita rasa pudra de curry
  • 40 g Unt 80% gasime Covalact de Tara

Poftă bună!

Mod de preparare:

Varsam o cescuta de apa intr-un ibric, adaugam putina sare si o feliuta subtire de unt Covalact de Tara (adica vreo 10 grame) . Se aduce la fierbere. Turnam apa fiarta peste o cescuta de cuscus, si amestecam 1 minut, pana ce se absoarbe lichidul. Dam deoparte.

Punem o tigaie pe foc mediu si in ea topim aproximativ 30 g unt.   Calim legumele pana se inmoaie (timp de 2-3 minute), amestecand continuu. 

Apoi adaugam cuscusul pe care l-am aerat mai intai cu furculita, si  pudra de curry. Amestecam. Daca mai este nevoie, potrivim gustul de sare si inchidem focul. 

Acestei garnituri ii punem alaturi orice proteina avem gatita in frigider: resturi de friptura de la cina, pui, peste, chiftele cu sos.  

Pentru un program de lucru full time, poate si cu ore suplimentare, ar fi util sa impachetam si o gustare, cu ar fi un fruct, si cativa covrigei cu ulei de masline. 

Daca doriti puteti face mixul de legume vazut in videoclip. Cand aveti timp mai mult, poate intr-un week-end, taiati cubulete urmatoarele:
  • Un buchetel mic de broccoli
  • Un morcov mare
  • O vanata foarte foarte mica
  • Un ardei gras verde si unul rosu (nu foarte mari)
  • Daca se intampla sa aveti prin frigider, doua ciuperci
  • Si aproximativ 100 g  de linte fiarta (se poate inlocui si cu naut).
Toate acestea se amesteca, apoi se pun in pungi si se pastreaza la congelator. 



În bucătărie la Chiva
Nuci umplute cu gust de copilarie

Nuci umplute cu gust de copilarie

 Mod de preparare: Mai intai ne ocupam de crema pentru ca are nevoie de putin timp sa capete consistenta. Avem nevoie de doar 2 ingrediente principale ca sa ne iasa o crema fina si delicioasa ...
Tot articolul
Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

Chec rapid cu iaurt Bio Covalact de Tara si visine

 Mod de preparare: 1. Mai intai preincalzim cuptorul la 160 grade Celsius.Din pachetul de unt 80% grasime Covalact de Tara destinat pentru prajitura luam o portie mica ca sa ungem tava cu ea ...
Tot articolul
Faguri cu crema de cacao

Faguri cu crema de cacao

Mod de preparare: Intr-un castron potrivit de mare adaugam un pachet intreg de unt superior cu 80% grasime Covalact de Tara. Il topim. Peste untul topit, care ar trebui sa fie doar caldut, nu ...
Tot articolul
Amandina de casa fara fondant

Amandina de casa fara fondant

Mod de preparare: Blatul: timpul de pregatire al blatului este redus de aceea mai intai preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius, caldura sus si jos, plus ventilatie. Pregatim o tava tapetata ...
Tot articolul