5 idei de pachet pentru serviciu - Cuscus cu legume (1 portie, 10-12 minute)

Ingrediente:

  • O ceasca de cuscus (70 g)
  • O ceasca de apa (90 ml)
  • 150 g amestec de legume congelate
  • Sare
  • Piper
  • O lingurita rasa pudra de curry
  • 40 g Unt 80% gasime Covalact de Tara

Poftă bună!

Mod de preparare:

Varsam o cescuta de apa intr-un ibric, adaugam putina sare si o feliuta subtire de unt Covalact de Tara (adica vreo 10 grame) . Se aduce la fierbere. Turnam apa fiarta peste o cescuta de cuscus, si amestecam 1 minut, pana ce se absoarbe lichidul. Dam deoparte.

Punem o tigaie pe foc mediu si in ea topim aproximativ 30 g unt.   Calim legumele pana se inmoaie (timp de 2-3 minute), amestecand continuu. 

Apoi adaugam cuscusul pe care l-am aerat mai intai cu furculita, si  pudra de curry. Amestecam. Daca mai este nevoie, potrivim gustul de sare si inchidem focul. 

Acestei garnituri ii punem alaturi orice proteina avem gatita in frigider: resturi de friptura de la cina, pui, peste, chiftele cu sos.  

Pentru un program de lucru full time, poate si cu ore suplimentare, ar fi util sa impachetam si o gustare, cu ar fi un fruct, si cativa covrigei cu ulei de masline. 

Daca doriti puteti face mixul de legume vazut in videoclip. Cand aveti timp mai mult, poate intr-un week-end, taiati cubulete urmatoarele:
  • Un buchetel mic de broccoli
  • Un morcov mare
  • O vanata foarte foarte mica
  • Un ardei gras verde si unul rosu (nu foarte mari)
  • Daca se intampla sa aveti prin frigider, doua ciuperci
  • Si aproximativ 100 g  de linte fiarta (se poate inlocui si cu naut).
Toate acestea se amesteca, apoi se pun in pungi si se pastreaza la congelator. 



În bucătărie la Chiva
Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Cornulete cu unt - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa lichefiem drojdia cu zaharul vanilat. Apoi trebuie sa topim untul gras Covalact de Tara. Il taiem cubulete si il punem un minut ...
Tot articolul
Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori

Negresa insiropata - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mai intai preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius, pentru ca aluatul se negresa se face foarte repede. In faina adaugam pudra de cacao si praful de copt. Se omogenizeaza. Taiem untul gras ...
Tot articolul
Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Alba ca zapada - Prajituri de casa pentru sarbatori

Mod de preparare: Mai intai trebuie ne ocupam de crema. In castronelul cu amidon adaugam zaharul si amestecam. Daca nu aveti amidon puteti folosi in loc cam 90-100 g faina, dar crema este mai fina ...
Tot articolul
Cozonac traditional cu unt Covalact de Tara

Cozonac traditional cu unt Covalact de Tara

Mod de preparare:  Mai intai vom separa ouale. Avem nevoie doar de galbenusuri. Ele nu doar ca dau o textura moale dar o si pastreaza asa mai mult timp . Albusurile usuca cozonacul, de aceea le ...
Tot articolul