Tort de Paste
Mai multe rețete

Tort de Paste

Ingrediente:

Pentru crema pariziana:
200 gr ciocolata menaj
250 ml frisca lichida
Pentru blat:
1 plic Glazură neagră
250 g unt sau margarină,
300 g făină,
4 linguri rase Praf de copt
1 plic Cacao
250 g zahăr,
1 plic Zahăr vanilinat
4 ouă,
125 ml lapte.
Pentru crema cu lichior de oua:
400 ml frișcă,
1 plic Zahăr vanilat
1 plic Gelatină
100 ml apă,
125 ml lichior de ouă.
Pentru decorare:
zahar pudra
eu am folosit ciocolata menaj,royal icing,nuca de cocos
Mod de preparare:

Crema priziana:
Frisca si ciocolata se pune la incalzit pana cand acesta se topeste.Se lasa la rece cel putin 4 ore si apoi se mixeaza.
Blat:
Se topește glazura împreună cu untul. Se amestecă făina, praful de copt,cacaua, zahărul și zahărul vanilinat.
Se adăuga ouăle, laptele , la final se adauga untul și glazura .
Compoziția se întinde în forma rotundă, tapetată cu hârtie de copt, se coace 60 min la foc mediu.
După coacere, blatul se scoate din forma.Cand este rece se taie in 3.
Crema cu lichior de oua:
Frișca cu zahărul vanilinat, folosind mixerul. Gelatina se lasă la înmuiat în 100 ml apă, apoi se amestecă cu lichiorul. Se pun deoparte, 4 linguri din acest amestec, iar restul se
încorporează în frișca
Foaia de jos se așează pe un platou,crema pariziana,a doua foaie si crema cu lichior si a treia foaie din care am decupat iepurasii si deasupra am pus ciocolata topita iar in goluri glazura din lichior de oua .Iepurasii i-am decorat cu royal icing si apoi cu nuca de cocos.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul