Pentru foi :
10 linguri de lapte 1,5% grasime Covalact
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
2 oua
o lingurita rasa amoniu pentru prajituri
un praf de sare
faina cat cuprinde
Pentru crema :
1 litru de lapte 3,5% grasime de la Covalact
7 linguri de faina
7 linguri de zahar
un pachet de unt COvalact
coaja de la o lamaie
1 esenta de vanilie
sucul de la 1/2 de lamaie
Mod de preparare:
Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios dar nu foarte tare. Se imparte aluatul in trei si se intind foile potrivit de groase care se coc pe fundul tavii de aragaz in cuptorul preincins.
Pentru crema punem int-o cratita faina, zaharul, coaja de lamaie si turnam lapte cate putin amestecand cu telul pana se formeaza ca o pasta. Apoi continuam sa adaugam lapte pana terminam 1 litru, amestecand cu telul. Punem craticioara la fiert, la foc mic mestecand continuu pana se ingroasa crema.acum crema se lasa la racit si abia cand e racorita bine, incorporam untul la temperatura camerei.
Prajitura se monteaza punand prima foaie sipeste ea crema, apoi a doua si a doua parte de crema, apoi ultima foaie si re preseaza cu grija. Se da la rece pana a doua zi, apoi se taie cuburi si se pudreaza cu zahar pudra.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...