8 oua
16 linguri zahar
1 praf de copt
16 linguri faina. CREMA: 10 linguri zahar
200ml lapte de la Covalact de tara
200ml frisca,3 galbenusuri si 1 lingura amidon sau faina. ORNAT: 800ml frisca
capsuni
Mod de preparare:
se separa ouale; galbenusul se freaca si apoi se adauga praful de copt stins; albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi se adauga galbenusurile si faina. Compozitia rezultata se pune intr-o forma rotunda si se da la copt cca. 25-30 min.
Etapa 2: Crema: se pune zaharul intr-o cratita pe foc si se lasa sa se caramelizeze, dupa care se stinge cu lapte fierbinte si se lasa pe foc pane se topeste zaharul. Intre timp se freaca galbenusurile cu amidonul, care apoi se adauga la compozitia de pe foc. Se mai lasa pe foc pana se ingroase putin, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se bate frisca tare, la care apoi se adauga caramelul rece. Cu aceasta crema umpleti blatul.
Etapa 3: Se orneaza cu frisca dupa imaginatia fiecaruia
cu capsuni sau orice altceva
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...