Tort de ciocolata cu zmeura
Mai multe rețete

Tort de ciocolata cu zmeura

Ingrediente:

Blat:

6 oua
200 gr unt
400 gr zahar pudra
50 gr cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
sare
100 ml lapte
1 esenta migdale
200 gr faina

Crema mouse de ciocolata alba:

250 ml frisca
2 oua intregi
50 gr zahar
200 gr ciocolata alba
300 gr zmeura

Glazura:

20 gr cacao
150 gr zahar
40 ml apa
10 ml ulei/ 1 lingura unt

Mod de preparare:

Pentru blat, mixam untul la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare.
Adaugam un praf de sare si laptele.
Apoi adaugam esenta de migdale si cacao cernuta.
Se amesteca foarte bine, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul si faina.
Se amesteca totul si se toarna in doua forme rotunde, tapetate cu hartie de copt , cu diametrul 20.
Se coace in cuptorul incalzit 20 min, fiecare in parte ( nu au incaput sa le coc imreuna).
Blatul va fi umed , se incearca blatul cu scobitoare.
Se scoate din forme, se lasa la racit, apoi se taie in doua, rezultand 4 foi de blat.
Pentru crema, se bat ouale intregi cu 2 linguri de zahar, pe bain marie, apoi se adauga ciocolata rupta.
Se mai bate pana ce se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit.
Frisca se bate si se adauga pe rand la crema de ciocolata. Pentru sirop se amesteca visinata cu apa si zaharul si se fierbe pana ce se topeste zaharul si se evapora alcoolul.
Se lasa la racit, apoi se insiropeaza blaturile ( desi blatul are o compozitie umeda, totusi am preferat sa insiropez dar nu foarte tare)
Se asambleaza in felul urmator, blatul insiropat, crema se imparte in trei si se mai lasa o lingura sau doua pentru ornat, iar deasupra cremei se imparte zmeura.
Se lasa cateva pentru ornat. Pentru glazura, se fierbe un sirop din apa si zahar, apoi se adauga cacao cernuta si o lingura de unt sau ulei, eu am folosit ulei.
Se lasa la racit apoi se toarna deasupra tortului si se lasa sa curga spre margine.
Se orneaza cu zmeura.
Pofta dulce!!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul