tort de ciocolata
Mai multe rețete

tort de ciocolata

Ingrediente:

Blat: 50 g unt, 200 g zahăr pudră, 3 ouă, 200 g smântână Covalact de tara, 175 g făină, 3 linguri cacao, 1 lingură praf de copt . Sirop:
300 ml apă,
150 g zahăr,
40 ml Amaretto .200 g frișcă lichidă facuta din smantana Covalact de tara ,
200 g ciocolată neagră,
200 g unt,
200 g zahăr pudră,
40 ml Amaretto.
Mod de preparare:

Se începe cu prepararea blatului.
Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră până se transformă în spumă.
Adăugăm ouăle - la temperatura camerei, unul câte unul și batem bine cu mixerul.
Adăugăm smântâna și batem în continuare până la omogenizare.
Într-un castron cernem făina cu cacao, praf de copt și sarea, după care se adaugă în ploaie la celelalate ingrediente și se amestecă bine cu o lingură până la omogenizare.
Compoziția se pune într-o tavă de tort rotundă cu pereți detașabili unsă cu unt.
Se coace la 180 grade C, în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 minute.
Se verifică cu o scobitoare - se introduce scobitoarea în mijlocul tortului, iar dacă aceasta iese curată, atunci tortul este copt.
Se lasă să se răcească în tavă.
Până la răcirea blatului se pregătește siropul.
Într-o crăticioară se toarnă apa și se adaugă zahărul.
Se pune la foc potrivit și se amestecă până la dizolvarea zahărului.
Se lasă să clocotească 4-5 minute, adăugăm Amaretto
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul