tort cu trei feluri de ciocolata
Mai multe rețete

tort cu trei feluri de ciocolata

Ingrediente:

60 g de migdale pudra, merg si nuci macinate, 100
g zahar pudra (60+40), 20 g cacao, 4 albusuri, un varf de sare.
125 ml de frisca lichida, 250g ciocolata alba,
2gr. gelatina, 300 ml frisca neindulcita.
125 ml frisca lichida, 160 gr ciocolata cu lapte,
2 gr. gelatina, 100 grame frisca batuta
125 ml frisca lichida, 160 gr ciocolata cu lapte,
2 gr. gelatina, 100 grame frisca batuta
Mod de preparare:

Blatul de ciocolata:
Amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua.
Albusurile se bat spuma cu 40 g de zahar si un varf de sare. Se toarna
amestecul de migdale si se amesteca usor sa nu se lase compozitia. Se
rastoarna intr-o forma detasabila si se da la cuptorul preincalzit la
200gradeC pentru 15 minute. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata alba:
Se bate frisca bine. Gelatina se pune la inmuiat.
Smantana se incalzeste, se adauga si ciocolata si se amesteca pana se
topeste. Cand este caldut amestecul se adauga gelatina si frisca
batuta.
La fel se procedeaza si la urmatoarele.

Mai intai se pune blatul, in forma cu pereti detasabili,apoi se toarna
mousse-ul alb,se da la congelator 30 minute, sa se intareasca, pe urma
cel cu ciocolata cu lapte si ultimul cu ciocolata amaruie. Se
decoreaza dupa plac.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul