Tort cu nuca
Mai multe rețete

Tort cu nuca

Ingrediente:

PENTRU BLAT
9 ouă
puţină sare
1 vanilie
1 praf de copt
3 lingură de cacao
3 lingură de făină
3 lingură de pesmet
3 lingură de nuci (sau arahide), măcinate
9 linguri zahăr tos
3 linguriţă de coajă de lămâie, răzuită

PENTRU CREMĂ
300g unt Covalact de tara
2 linguri pline cu cremă de ciocolată
250g nuci măcinate(eu nu le-am adaugat )
100ml lapte
1 vanilie (eu am pus zahar vanilinat bourbon)
180-200g zahăr pudră
1 lingură cacao
Mod de preparare:

Pregatim blatul:
Eu am facut un singur blat ,si l-am taiat in 3 bucati,mi-a fost mai usor.
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,cand sunt bine batute(ne dam seama de asta prin rasturnarea bolului ,compozitia trebuie sa nu cada) apoi adaugam in ploaie zaharul si batem iarsi pana se face o bezea consistenta.
Adaugam peste albusuri cate un galbenus si batem bine,tot asa pana la ultimul.Adaugam zaharul vanilinat Bourbon (sau vanilie daca veti,eu nu am avut).
Intr-un bol separat cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt,la care adaugam pesmetul si nucile macinate,amestecam bine.
Aceasta compozitie o adaugam usor peste albusuri si amestecam(de data asta cu lingura) foarte bine.
Se îmbracă în hârtie de copt o formă rotundă de tort cu diametru de 24cm. Se pune compoziţia pentru blat în forma pregătită şi se dă la copt cca.20 de minute. După ce blatul s-a copt, se scoate pe un grătar, se lasă la răcit,se scoate usor hartia de copt apoi il sectionam de 2 ori astfel incat sa avem 3 blaturi.

Pregatim crema:
Se fierbe laptele,se dizolva vanilia(eu iarsi folosi zahar bourbon),se lasa la racit.
Batem untul cu zaharul bine cu ajutorul unui mixer,apoi se adauga treptat crema de ciocolata si cacaoa (putem adauga si esenta de rom,eu am pus 10 ml ).

Pregatim siropul:
Caramelizam 3 linguri de zahar tos si adaugam 150 ml apa,lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga un pic.Se da jos de pe foc si se adauga 30 ml ( suficient) si 5 ml esenta de portocale.

Asamblarea tortului:
Se aseaza prima parte de blat pe platou,insiropam bine,punem un strat de crema.....repeta acest lucreu pana la ultima parte de blat.
Apoi tortul se imbraca in crema si ornam cu nuci maruntite si ciocolata rasa deasupra.

Pofta buna!

În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul