3 albusuri, 3 galbenusuri
un varf de sare
6 linguri zahar
6 linguri lapte
6 linguri ulei
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
putina margarina
12-15 linguri compot de ananas
500 g frisca Covalact de tara indulcita
cateva felii de portocale
Mod de preparare:
Albusurile le mixam spuma cu sarea. Adaugam zaharul, galbenusurile, laptele si uleiul amestecand bine dupa fiecare. Punem faina amestecata cu praful de copt Intr-o tava unsa cu margarina punem compozitia si dam la cuptor. Dupa ce s-a copt si racit taiem blatul in trei.
Intr-un bol mixam frisca pana se intareste nitel.
Asezam prima foaie de blat si insiropam cu 4-5 linguri de compot. Punem un strat de frisca. Urmeaza aceeasi procedura pentru celelalte foi de blat
Am mai pastrat 5 linguri din frisca pentru ornare exterioara, pe care o facem dupa aprox 2-3 ore in care tortul a fost tinut la frigider si ornam cu feliile de portocala.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...