pentru blat :
400 g biscuiti simpli
100 g nuca
200 g unt covalact de tara
400 ml lapte
pentru crema de branza :
4 cutii branza de vaci covalact de tara
5 oua
6 linguri de zahar
3 linguri de faina
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
pentru crema de capsuni :
500 g smantana ardeleneasca
500 g capsuni
4 linguri de zahar
2 pliculete de gelatina
* cantitatea de zahar poate varia dupa gustul fiecaruia.
pentru blat :
400 g biscuiti simpli
100 g nuca
200 g unt covalact de tara
400 ml lapte
pentru crema de branza :
4 cutii branza de vaci covalact de tara
5 oua
6 linguri de zahar
3 linguri de faina
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
pentru crema de capsuni :
500 g smantana ardeleneasca
500 g capsuni
4 linguri de zahar
2 pliculete de gelatina
* cantitatea de zahar poate varia dupa gustul fiecaruia.
pentru blat :
400 g biscuiti simpli
100 g nuca
200 g unt covalact de tara
400 ml lapte
pentru crema de branza :
4 cutii branza de vaci covalact de tara
5 oua
6 linguri de zahar
3 linguri de faina
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
pentru crema de capsuni :
500 g smantana ardeleneasca
500 g capsuni
4 linguri de zahar
2 pliculete de gelatina
* cantitatea de zahar poate varia dupa gustul fiecaruia.
Mod de preparare:
1. Se macina fin biscuitii si nucile in care se incorporeaza laptele si untul topit.
Se preseaza un strat uniform pe fundul formei de copt blat, in prealabil tapetata si se da la cuptorul incalzit la 180* pentru 10 minute.
2. Se face crema de branza amestecand bine branza cu zaharul in care am pus esenta de vanilie, galbenusurile,faina si coaja de lamaie.
Cand amestecul arata ca o pasta omogena, se incorporeaza in albusurile batute spuma amestecand cu o spatula de jos in sus usor.
Se toarna peste blat si se reda la cuptor pentru aprox.35 de minute.Cand este gata ( testul cu scobitoarea) se lasa la racit si apoi se scoate din forma.
3. Se face crema de capsuni din smantana zahar si capsuni amestecate in blender la care se adauga gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic.
Se da la frigider pentru 30 de minute si apoi se adauga peste crema de branza. Se da la frigider pentru 2-3 ore.
Se poate orna dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...