Blatul :
6 oua
250 gr. zahar
300 gr. faina
10 Linguri apa
1 pliculet praf copt
1 Lingura de cacao lingurita esenta rom
Crema de vanilie :
1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
250 ml. lapte + 3 Linguri zahar (pt.budinca)
250 ml. frisca batuta10 gr. gelatina granule
Crema de zmeura : 150 gr. zmeura
150 gr. zahar
1 Lingura sirop fructe (reteta originala era cu lichior cirese)
300 ml. lapte
1 1/2 Lingura cu varf faina
90 gr.unt COVALACT DE TARA
1 1/2 pliculet gelatina granule (15 grame)
150 ml. frisca batuta
Mod de preparare:
Blatul:Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura cu apa, pana cand se obtine o crema de consistenta unei alifii.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga cate putin in amestecul de galbenusuri.
Albusurile batute spuma se adauga si ele la amestec.
Punem in forma tapetata si coacem la foc potrivit cca 40 minute.
Crema de vanilie : Se face budinca iar cand se raceste se pune gelatina dizolvata, se amesteca bine apoi se adauga si frisca batuta.Crema de zmeura : Amestec faina cu laptele.
Intr-o craticioara pe foc se pune zaharul+zmeura+sirop fructe si se topesc la foc mic amestecand mereu.Se adauga amestecul de lapte + faina si iar amestecam pana se ingroasa.Punem UNTUL COVALACT DE TARA si apoi gelatina inmuiata si mai tinem pe foc 2-3 minute amestecand intr-una.Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta.Se pune inelul formei de tort in jurul blatului.Insiropam blatul.Punem crema de vanilie.Apoi crema de zmeura si repetam pana terminam si foile.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...