BLAT
15 oua
15 linguri de zahar
15 linguri de faina
1 praf de copt
CREMA
crema o pragtim foarte simpplu , punem 2 plicuri de crema de vanilie din comert
500 ml lapte rece
6 linguri zahar pudra
SIROP
2 cani de zahar
2 esente de rom
fructe asortate si frisca pentru ornat cca 500 ml
Mod de preparare:
Separam albusul de galbenus si batem spuma albusul apoi adaugam zaharul si mixam pan se topeste , apoi adaugam si galnenusul si amestecam , dupa care punem praful de copt intr-un pahar si punem putina apa peste el si amestecam bine cu lingurita pana devine spuma si il turnam peste aluat , apoi punem si faina , cele 15 linguri una cate una , de obicei mai pun 1 -2 linguri in plus daca cumva se pare aluatul prea moale .. Tapetam cratita cu ulei si faina si punem aluatul in cratita si o dam la cupator pana trece testul scobitoarei .
Cand este gata il lasam sa se raceasca .
Intre timp punem la foc siropul ,, punem cele 2 cani de zahar intro craticioara pe foc la topit , pana devine auriu apoi adaugam apa in jur de 1 litru si lasam sa dea in clocot , cand a dat in clocot in adm jos de pe foc si il lasam sa se raceasca ,
facem si crema la care adaugam cele 2 plicuri de crema , 500 ml lapte si zaharul pudra mixam in jur de 5 minute si o dam la frigider .
taiem blatul in 2 punem siropul cr
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...