1 kg. carne de miel
4-5 linguri de ulei
cateva felii de ardei gras rosu
3 fire ceapa verde
200 ml Smantana ardeleneasca de la Covalact de Tara
patrunjel verde
300 gr. malai
o lingura faina alba
piper mozaic
sare
pasta de ardei 2 linguri
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie in bucati nu prea mari, se spala bine si se lasa pe un servet de hartie sa se scurga.
Se taie marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi se soteaza intr-o tigaie in putin ulei.Cand ceapa a devenit sticloasa , se adauga bucatile de carne, se amesteca sa se rumeneasca putin carnea pe toate partile.
Se asezoneaza si se adauga apa cat sa depaseaca putin nivelul carnii. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic.
Intr-un bol se amesteca smantana cu faina, se adauga pasta de ardei si un polonic mic din sosul in care a fiert carnea. Se amesteca sa nu se faca cocoloase si se rastoarna compozitia peste carne.Se lasa sa dea cateva clocote.
Se presara patrunjel verde tocat si se serveste tocana cu mamaliguta.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...