- pentru aluat:
200 g faina alba
100 g margarina
1 ou
putin lapte
o priza de sare
- pentru umplutura: 300 g file de peste afumat (somon , macrou , crap )
750 g praz
50 g margarina (pt. gatit)
- pentru omogenizare: 4 oua
6 linguri smantana Covalact De Tara
50 g margarina
sare
piper alb
nucsoara
1 lingura zeama lamaie
1 legatura marar
Mod de preparare:
1. Din faina, margarina, ou, lapte si sare framantam un aluat fraged, pe care il lasam la rece pentru circa 30 minute.
2. Intre timp spalam, curatam si taiem rondele groase prazul, pe care il calim in margarina incinsa, circa 6-7 minute pana se inmoaie putin . Feliem pestele in fisii subtiri.
3. Din cele 4 oua, margarina topita si smantana batem o crema densa, incorporam pestele si prazul racit, asezonand cu nucsoara, zeama de lamaie, sare , piper si marar .
4. Intindem uniform aluatul si-l asezam intr-o forma, imbracand si marginile vasului, dupa care intepam fundul tavii cu o furculita. Punem compozitia peste aluat si apoi o introducem in cuptorul preincalzit, lasand circa 30 de minute, pana la coacerea rumenie a tartei.
5. Se poate folosi in loc de peste afumat , pastrama de pui , muschi tiganesc , sunculita , sau poate fi si o tarta vegetariana cu ciuperci , porumb si alte legume preferate . Eu am facut si varianta fara carne si este la fel de gustoasa !!
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...