1 cub de margarina Rama Maestro (250g)
1/2 pahar cu zahar pudra (100g)
2 pahare cu varf de faina (350g)
1 ou
Umplutura:
5-6 mere mari (1,5 kg)
4 linguri de zahar
1/2 lingurita de scortisoara
In plus:
zahar pudra
pesmet pentru tava
Mod de preparare:
1 Amestecati intr-un castron faina, margarina, zaharul si un ou.
2 Puneti aluatul pe o masa presarata cu faina si framantati-l pana capata forma unei mingi.
3 Impartiti-l in doua parti inegale. Infasurati o treime din aluat intr-o folie si puneti-l in congelator. Procedati la fel si cu restul de 2/3 de aluat
4 Curatati merele si se taiati-le cuburi. Puneti-le intr-o cratita si prajiti-le impreuna cu zaharul si scortisoara. Lasati-le sa se raceasca.
5 Ungeti tava (cu diametrul de 26 cm) cu margarina si presarati putin pesmet. Acoperiti tava si peretii acesteia cu un strat de aluat luat din frigider.
6 Acoperiti aluatul cu merele racite si razuiti aluatul ramas peste ele. Coaceti timp de aproximativ 40 de minute la 200°C. Presarati zahar pudra inainte de servire.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...