TARTA CU CREMA DE VANILIE SI PIERSICI
Mai multe rețete

TARTA CU CREMA DE VANILIE SI PIERSICI

Ingrediente:

250 gr margarina sau unt
200 gr zahar brun
4 galbenusuri
4 lg smantana
500 gr faina
esenta de vanilie

Crema
1,2 l lapte
450 gr zahar
250 gr faina
8 oua
un plic zahar vanilat bourbon
sau
baton de vanilie
Mod de preparare:


Margarina tinuta la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul brun pana ce se topesc toate cristalele.Dupa care adaugam pe rand galbenusurile mixand in continuare.Adaugam intre timp smantana si esenta de vanilie dupa care adaugam faina cernuta .Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se tine la frigider cam 2-3 ore .
Intre timp pregatim crema de vanilie astfel: ouale (mai putin doua albusuri) se amesteca cu 350 gr zahar 200 ml lapte rece si faina pana obtinem o compozitie omogena Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu praful de sare.Cand a dat in fiert se adauga peste compozitie si se fierbe in continuare pana se ingroasa bine.Peste crema racita se adauga cele doua albusuri batute bine cu 100 gr zahar si aromatizate cu zaharul vanilat bourbon si se incorporeaza .
Aluatul racit se rupe in bucatele mici si se modeleaza pe formele de tarte intr-un strat cam de 3 mm.Se coc la foc potrivit pana se rumenesc usor,se scot imediat din forme si se lasa la racit.
Se umplu tartele cu crema de vanilie si se decoreaza cu capsuni sau alte fructe pe gustul vostru.

În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul