Pentru aluat: 300 g faina, 1 pachet de 200 g unt superior 80% grasime Covalact de Tara, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 plic zahar vanilat, sare, 1 ou pentru uns pe deasupra, 1 lingura zahar praf, 1 lingura unt superior 80% grasime Covalact de Tara pentru uns tava
Pentru umplutura: 100 g unt superior 65% grasime Covalact de Tara, 6 oua, 100 g zahar, 100 g stafide, 200 ml coniac sau rom, coaja de la 1 lamaie taiata fideluta subtire
Mod de preparare:
Se freaca 3 min.untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga apoi faina si ouale batute putin. La urma se pune zaharul vanilat. Nu se amesteca prea mult ingredientele. Aluatul trebuie sa ramana sfaramicios. Se freaca untul cu zaharul pana se formeaza o spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se amesteca bine compozitia, pana se omogenizeaza, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se intinde o foaie de aluat cu grosimea de 3 mm. Pe jumatate din foaie se intinde compozitia pentru umplutura. Peste ea se imprastie stafidele inmuiate cateva ore in 200 ml coniac sau rom. Peste stafide se pune coaja de lamaie taiata cat mai fin si deasupra lor se intoarce cealalta jumatate de foaie de aluat. Se apasa aluatul ca sa se lipeasca bine si sa nu iasa umplutura. Se pune strudelul intr-o tava unsa cu unt si deasupra se unge cu ou batut. Se pune tava in cuptor, la foc potrivit. Se scoate din cuptor cand strudelul este rumenit si se lasa la racit. Se taie felii si se pudreaza cu zahar.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...