sarmalute delicioase cu mamaliga si sos
Mai multe rețete

sarmalute delicioase cu mamaliga si sos

Ingrediente:

25-30 frunze de viţă de vie (conservate în sare sau în apă cu sare)
800 g carne tocată de porc şi de vită
80 g orez
1 ceapă
3-4 linguri ulei
150 ml suc de roşii sau 2 linguriţe pastă de roşii
mărar şi pătrunjel
1 ceasca borş
1 lingurita făină 100 ml smantana covalact de tara
1 lămâie
sare
piper
Mod de preparare:

1. Frunzele de viţă de vie se spală şi dacă nu sunt fierte pentru conservare, se opăresc în apă, 1 – 2 minute. Se scot nervurile, se taie în dreptunghiuri şi se lasă la scurs. Orezul se curăţă şi se spală.

2. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi orezul, călite 1 – 2 minute în ulei încins. Se mai adaugă o linguriţă de verdeaţă tocată mărunt, 50 ml suc de roşii şi 100 ml apă, apoi se amestecă până se omogenizează toată compoziţia.

3. Se umplu foile de viţă cu compoziţia de carne, apoi se rulează şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei, cu 2 – 3 frunze de viţă pe fund. Se adaugă puţin mărar, borş, 100 ml suc de roşii şi apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic, 70 – 75 minute.

4. Când sunt bine fierte se amestecă făina cu smantana covalact de tara, apoi se diluează cu 1-2 linguri de apă rece şi se amestecă cu sosul din cratiţă. Se condimentează după gust şi se toarnă peste sarmale. Se serveste cu mamaliga si sos
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul