1,2 kg carne tocata (amestec porc si vita)
250 g jumari
250 g orez
250 pasta de tomate
2 cepe
1 ardei gras
1 lingura rasa cimbru maruntit
1 lingura boia de ardei
25 foi de vita murate
25 foi de varza murata
sare
piper
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea tocată cu jumările date prin maşina de tocat, orezul, spălat în 2-3 ape, pasta de tomate, boiaua de ardei, ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt. Adăugaţi ardeiul gras tocat cât mai mărunt, cimbrul, sare şi piper proaspăt măcinat.
Omogenizaţi bine compoziţia, după care puneţi câte o lingură din aceasta pe fiecare din foile de viţă şi varză murată. Rulati foile de varză şi viţă de vie şi puneţi sarmalele obţinute într-o cratiţă, pe un strat de varză tocată. După ce aţi pus toate sarmalele în cratiţă puneţi deasupra acestora un strat de varză tocată.
Puneţi în cratiţă atâta apă cât să acopere ingredientele din cratiţă. Puneţi cratiţa în cuptorul încins şi coaceţi sarmalele la foc mic circa 3 ore. Serviţi sarmalele fierbinţi, stropite cu smântână, alături de mămăligă caldă.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...