- cimbru, foi de dain, condimente pt sarmale (optional: sare, piper, boia)
-Smantana Ardeleneasca
-mamaliguta
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam bine carnea tocata, cu ceapa taiata marunt si cu orezul, mararul, cimbrul si condimentele.
Umplem foile de varza cu compozitia, rulam si le “infundam” la capete.
Pe fundul oalei in care fierbem sarmalele punem varza tocata marunt, foi de dafin, afumatura.
Adaugam primul rand de sarmale si punem si sucul de rosii.
Repetam procedeul anterior si anume varza, foi de dafin, afumatura, marar si adaugam urmatorul rand de sarmale. La final pe deasupra punem inca un rand de varza murata, suc de rosii si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Asteptam sa dea primul clocot dupa care lasam sarmalele la foc mic pentru aproximativ 2 ore, verificand oala la 30 de minute.
Servim calde cu Smantana Ardeleneasca si mamaliguta.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...