1 varza medie de cca. 1,5 kg
400 g carne tocata de porc, de vita sau amestecata
1 ceapa medie tocata cubulete mici70-100g orez
200 g bulion
1/4 legatura de patrunjel
1/4 legatura de marar
2 foi de dafin
sare, piper, cimbru
Mod de preparare:
Ceapa taiata cubulete se pune la calit cu o lingura de ulei si apa. Cand e aproape gata,se adauga si 150 g de bulion, putina sare, piper si orezul si se mai lasa 5 minute la foc mic.In acelasi timp se pune o cratita cu apa la fiert,se desfac frunzele de la varza si se pun 2–3 minute,cate 4–6 frunze o data in apa care clocoteste.In castronul in care s-a pus carnea se adauga:sosul de ceapa si orez, mararul si patrunjelul tocate marunt,cimbrul si se amesteca bine.Se iau frunzele de varza,se taie cotoarele si se fac rulouri cu carnea la mijloc.Se pune un strat de varza,jumatate din bulionul ramas, foile de dafin, sarmale,iar varza tocata,restul de bulion,sarmale, varza tocata.Se acopera cu apa si se dau la cuptor la foc mediu cam 2–3 ore pana se rumenesc.Se servesc cu smantana COVALACT DE TARA si mamaliguta calda si ardei iute!!!
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...