3 oua
45 gr zahar
50 gr faina
un praf de sare
1 plic zahar vanilat
Pentru crema:
3 oua
10 gr gelatina
500 gr frisca vegetala
200 ml smantana ardelenesca covalact de tara
200 ml lapte
150 gr zahar
Pentru umplutura: portocale in sirop
Pentru decor: felii de portocale, avocado
Mod de preparare:
Din compozitia prezentata obtinem 2 foi de rulada.Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat. Albusurile se pun peste galbenusuri, se adauga faina si se incorporeaza usor. Se pune compozitia pe o hartie de copt cat dimensiunea unei tavi si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt pana capata o tenta aurie. Se pudreaza cu faina si se lasa la rece. Cand s-a racit, se desprinde usor de pe hartie.
Crema diplomat: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale, omogenizam bine. Vasul se pune pe Bain-Marie si amestecam din cand in cand. Cand s-a ingrosat, o luam si o lasam la racit. Se bate frisca 300 ml,smanatna ardelenesca covalact de tara 100 ml, si vanilie. Cand crema este aproape rece, se adauga cubuletele de portocale si amestecam usor pana se incorporeaza toata frisca.Compozitia se imparte pentru cele doua foi de rulada. Se intinde uniform si se ruleaza cu ajutorul foii pe care s-a copt.Se orneaza
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...