Rulada diplomat
Mai multe rețete

Rulada diplomat

Ingrediente:

Foaia: 4 oua, 200gr zahar, 100 gr faina. Crema: 200ml lapte, 20gr gelatina, 200gr zahar, 3oua, 800gr frisca batuta, 300gr fructe(eu folosesc zmeura0. Glazura: Fructele din continut, respectiv 200gr zmeura si 200gr zahar pudra.
Mod de preparare:

Foaia: Ouale se separa, galbenusul se bate spuma tare la care se adauga 3 linguri de zahar spre final si se mai bate 1 minut. Galbenusul se bate cu restul de zahar, 1 lingura de ulei. Albusul se amesteca usor cu albusul(cu o paleta, nu cu mixerul) si se adauga faina. Intr-o tava se pune hartie de copt si se intinde compozitia cu o paleta cate se poate de uniform si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, dar nu mai mult de 170grade. In functie de cuptorul pe care il folositi foaia trebuie tinuta la cuptor intre 15 si 20 de minute. Eu am un cuptor electric si o tin 15 minute. Dupa ce se scoate foaia se pune intr-un prosop usor umezit si se ruleaza cu tot cu hartia de copt. Dupa ce se mai raceste putin se scoate de pe hartie si se ruleaza iar in prosop pana o umplem.
Crema : Laptele, gelatina, zaharul si ouale se amesteca energic pana se omogenizeaza toate, se pun la foc faorte mic mestecand continuu. Nu se aduce la stadiul de fierbere si pana aproape de acest moment. Compozitia se raceste complet. Se bate frisca la mixer(eu folosesc doar naturala, lichida), care a stat la frigider neaparat si se adauga zaharul la final.
Compozitia facuta pe foc se amesteca cu frisca batuta doar dupa ce s-a bagat blenderul in compozitie pentru ca racindu-se devine ca o gelatina ceea ce va va impiedica sa o amestecati cu frisca. Crema rezultata se intinde pe foaie se adauga fructele si se ruleaza. Eu o rulez cu hartia pe care s-a copt pentru ca o tine mai bine. Se lasa la frigider 2 ore dupa care se poate orna cu o pensula cu glazura rezultata din amestecul de zahar cu fructe pe foc si strecurate la final.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul