o pulpa de miel dezosata
500 g spanac proaspat(sau congelat)
1 ceapa
4 fire ceapa verde
5 catei usturoi
2 linguri ulei de masline
200 ml smantana(optional)
1 lingurita boia
1/2 lingurita nucsoara
1lingurita sare
1/2 lingurita piper mozaic Kotany ,proaspat macinat
1/2 lingurita rozmarin Kotany
- pentru cartofi:
1- 1,5 kg cartofi noi, mai mici
1 legatura marar verde
3 linguri ulei de masline
1 lingura sare
Mod de preparare:
Pulpa de miel dezosata si nivelata frumos cu cutitul o stergem bine cu un servetel absorbant, o punem cu pielea in jos pe masa si o condimentam cu sare, piper, boia si rozmarin.
O rulam intr-o folie alimentara si o dam la rece de seara pina dimineata.
A doua zi o desfacem din folie si o legam cu ata alimentara asa cum se vede in imagine.
Intr-un vas termorezistent uns cu untura am asezat rulada, alaturi de alte bucati de friptura pe care le-am dat cu condimente pentru miel.
Ceapa verde ( 2 fire)am taiato oblic de vreo 1,5 cm, iar 3 catei de usturoi marunt, apoi le-am raspandit peste friptura, adaugand deasupra cateva bucatele de unt sau untura.
Vasul l-am dat la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se partunde bine friptura.
Spanacul se curata de codite, se spala si se lasa la stors.
Ceapa si ceapa verde ramasa le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei.Am adaugat spanacul rupt in bucati cu mana si usturoiul ramas pisat, am amestecat si am lasat sa se caleasca cateva minute.
Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 18 minute.nu trebuie sa fie fierti de tot.Ii lasam sa se scurga bine de apa.
Punem la incins ulei de masline ( care se potriveste mai bine cartofilor noi, fiind mai aromat) peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararul verde tocat si ii amestecam bine.
Rulada gata facuta o taiem felii si o servim alaturi de cartofii noi si spanacul facut(cine doreste poate adauga cate o lingura cu smantana deasupra spanacului).
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...