PUI LA CUPTOR UMPLUT CU PRUNE USCATE SI MIGDALE
Mai multe rețete

PUI LA CUPTOR UMPLUT CU PRUNE USCATE SI MIGDALE

Ingrediente:

2KG PUI GRILL
250 G PRUNE USCATE, TOCATE MARE
150 ML VIN ROSU
3 LINGURI ULEI DE MASLINE
1 CEAPA MARE, CURATATA SI TOCATA
1 MORCOV MIJLOCIU, CURATAT SI RAS MARE
3 CATEI DE USTUROI, CURATATI SI ZDROBITI
350 G CIUPERCI, STERSE SI TOCATE
100 G MIGDALE, OPARITE SI TOCATE
400 G FRUNZE DE SPANAC,CURATATE, CLATITE SI RUPTE
30 G UNT
1 LINGURA PATRUNJEL TOCAT
200 G FIRIMITURI DE PAINE ALBA PROASPATA
1/2 LINGURITA RASA DE SARE
PIPER NEGRU PROASPAT MACINAT
FRUNZE PROASPETE DE PATRUNEL PENTRU ORNAT
Mod de preparare:

1. INTR-UN CASTRON MIC SE INMOAIE PRUNELE IN VINUL ROSU SI SE LASA DEOPARTE. SE INCALZESTE IN PREALABIL CUPTORUL LA 190`C.
2. SE INCINGE ULEIUL INTR-O TIGAIE SI SE PRAJESC CEAPA,MORCOVII SI USTUROIUL 5 MINUTE, AMESTECAND DIN CAND IN CAND. SE ADAUGA CIUPERCILE SI SE MAI PRAJESC 5 MINUTE.
3. SE ADAUGA MIGDALELE SI SPANACUL SI SE MAI PRAJESC INCA 5 MINUTE. DUPA CARE SE ADAUGA PRUNELE CU VINUL SI 20 G UNT. SE ACOPERA SI SE FIERB LA FOC MIC 6-8 MINUTE SAU PANA CAND SPANACUL S-A FACUT. SE IA TIGAIA DE PE FOC SI SE LASA SA SE RACEASCA 15 MINUTE. SE ADAUGA PATRUNJELUL SI FIRIMITURILE DE PAINE, SE SAREAZA CU JUMATATE DIN SARE SI SE PIPEREAZA.
4. SE CLATESTE PUIUL SUB JET DE APA RECE APOI SE USUCA BINE CU SERVET DE HARTIE. SE UMPLE PUIUL CU JUMATATE DIN UMPLUTURA. PE O FOLIE DE 30CM X 25CM SE INTIND 10 G DE UNT SI RESTUL DE UMPLUTURA. SE RULEAZA CA UN CARNAT APOI SE STRANG BINE CAPETELE SI SE PUNE LA FRIGIDER SA SE RACEASCA.
5.SE PUNE PUIUL INTR-O TAVA DE COPT, SE UNGE CU ULEI, SE SAREAZA CU RESTUL DE SARE SI SE PIPEREAZA. SE COACE 1 ORA SI 50 MINUTE SAU PANA SE FACE. CU O JUMATATE DE ORA INAINTE DE A SE FACE PUIUL, SE PUNE UMPLUTURA DIN FOLIE IN TAVA CU PUI PENTRU A SE INCALZI.
6. PUIUL SE PUNE PE UN PLATOU INCALZIT, APOI SE ACOPERA SI SE LASA SA STEA 15 MINUTE. SE SCOATE SI SE ARUNCA EXCESUL DE GRASIME DIN SOSUL OBTINUT LA COPT. SOSUL SE AMESTECA CU RESTUL DE UMPLUTURA SI SE ARANJEAZA IN JURUL PUIULUI. SE ORNEAZA PUIUL CU PATRUNJEL SI SE SERVESTE CU SALATA DE ROSII SI CASTRAVETI. POFTA BUNA!
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul