Prajitura Fanta
Mai multe rețete

Prajitura Fanta

Ingrediente:

Blat:
6 oua
4 linguri faina
6 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
90 ml ulei
Crema 1:
500 g branzica de casa Covalact de Tara
200 g zahar pudra
250 g unt Covalact de Tara
Crema 2:
2 budinci de vanilie
1 l Fanta
3-4 linguri de zahar
Mod de preparare:

Se pune hartie de copt intr-o tava. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Se adauga galbenusurile si faina cernuta.Se amesteca cu o spatula.Se pune uleiul in etape si se amesteca pana la omogenizare.
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aprox 30 minute.Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul este facut. Se scoate din tava si se lasa la racit.
Crema 1:Branza de vaci se amesteca cu mixerul pentru a se faramita. Untul de la temperatura camerei se adauga si se amesteca. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana amestecul capata aspect de pasta.
In tava in care s-a copt blatul se asambleaza prajitura.Se pune blatul cu fundul in sus peste care se pune crema de branza. Se intinde uniform. Se acopera si se da la frigider.
Se fac budincile de vanilie conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Se da la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi in patrate sau romburi
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul