prajitura cu iaurt cremos si visine
Mai multe rețete

prajitura cu iaurt cremos si visine

Ingrediente:

6 oua, 400gr faina, 1 plic praf de copt, iaurt cremos covalact 400gr, 250 grame zahar tos, esenta vanilie,250 ml ulei floarea soarelui, 500 grame visine(pot fi si din compot), zahar vanilat.
Mod de preparare:

Se freaca ouale cu zaharul tos pana ce s-a topit bine zaharul, se adauga iaurtul, uleiul si se amesteca bine. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat la compozitie amestecand bine, se pune esenta de vanilie si se omogenezeaza bine compozitia. Separat visinele daca sunt din compot se pun pe un servet de bucatarie la scurs, dupa ce s-au scurs bine, intr-o punguta de plastic se pun 2 linguri de faina si visinele bine scurse si se amesteca bine asfel incat visinele nu se vor depune pe fundul tavii in timpul coacerii. Se unge tava cu unt Covalact si se toarna compozitia peste care se pun visinele date prin faina si se da la cuptor pentru cca 30-40min. Se taie cand s-a racit bine si se orneaza dupa placul fiecaruia. Eu am folosit zahar pudra, visine si topping. Pofta buna
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul