Blat de martipan:
75 g unt
175 g martipan
2 oua
0,5 dl lapte
1,25 dl faina
1 tsk praf de copt
Crema de capsuni:
150 g capsuni
0,5 dl zahar tos
3 buc foi de gelatina
1 dl iaurt
2 dl frisca
Decorare: capsuni
Mod de preparare:
Preparare:
Amestecati martipanul cu unt, cu mana sau cu o lingura de lemn. Adaugati ouale pe rand. Adaugati laptele, faina si praful de copt intr-un vas, amestecati. Intindeti aluatul obtinut intr-o forma de ca 22 cm. Coaceti cca 25 de minute la 175 de grade in partea de jos a cuptorului. Lasati blatul sa se raceasca inainte sa-l acoperiti cu crema de capsuni.
Lasati foile de gelatina in apa rece. Amestecati capsunile intregi. Incalziti jumatate din crema de capsuni cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Luati vasul de pe foc, amestecati foile moi de gelatina si lasati sa se raceasca putin.
Amestecati capsunile intregi cu cele astfel preparate si cu iaurtul. Pregatiti frisca, cand este aproape gata adaugati trei sferturi de frisca in amestecul de capsuni. Acoperiti blatul cu crema si lasati la frigider peste noapte. Decorati cu capsuni. Pofta buna!
capsuni. Acoperiti blatul cu crema si lasati la frigider peste noapte. Decorati cu capsuni. Pofta buna!
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...