prajitura cu ciocolata si frisca
Mai multe rețete

prajitura cu ciocolata si frisca

Ingrediente:

Foi:

7 oua,
7 linguri apa,
7 linguri de faina,
7 linguri zahar,
1 plic praf de copt,
2 zahar vanilat,
un praf de sare.
Crema:

250gr zahar,
2 linguri faina,
3 oua intregi,
250ml lapte,
1 esenta de rom,
1 lingura cacao,
50gr ciocolata menaj,
250 gr. unt.
Decor:

300ml frisca casa,
1 plic intaritor de frisca,ciocolata amaruie care se rade peste frisca
Mod de preparare:


Pentru foi separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,vanilia si praful de copt.Albusurile se bat spuma tare cu cele 7 linguri apa si un praf de sare si cu zaharul apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri si 7 linguri faina.Compozitia se pune intr-o tava si se coace la foc potrivit 20-25 minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se taie blatul in doua.
Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.Frisca se bate tare cu mixerul impreuna cu intaritorul de frisca. Se pune prima foaie de blat apoi 2/3 din crema si si un strat subtire de frisca apoi a doua foaie de blat, deasupra se intinde cu cutitul crema ramasa(1/3) si se orneaza cu cioco rasa.
În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul