Blat alb:
4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 30 ml ulei, o lingurita praf de copt, un praf de sare, esenta de vanilie
Blat cacao:
4 oua, 120 g zahar, 75 g faina, 30 g cacao, esenta, un praf de sare, o lingurita praf de copt
Crema de branza si smantana :
500 g smantana ardeleneasca Covalact de tara,400 g branza de vaci Covalact de tara, 100 g zahar pudra aromat, 2-3 plicuri zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina
Glazura:
200 g zahar pudra, 100 g ciocolata de menaj, o lingura miere lichida, 100 g miez de nuca prajit si maruntit
Mod de preparare:
1. Se prepara cele doua blaturi mixand albusurile(cate 4)cu un praf de sare apoi cu zaharul ,pana se intaresc.Se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul apoi esenta si faina amestecata cu praful de copt(la blatul de cacao se amesteca cu faina si praful de copt si cacaoa).
Se toarna aluaturile in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se dau la copt cca.20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie dupa ce s-au racorit putin si se lasa sa se raceasca bine.
2. Pentru crema amestecam smantana cu branzica si zaharul apoi adaugam geletina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin(fara a o fierbe), turnata in fir subtire.
3. Se aseazaintr-o tava putin mai inalta blatul de cacao apoi se toarna crema de smantana, se aseaza deasupra blatul alb, presand usor cu mana.
Deasupra se glazureaza cu ciocolata rasa si amestecata cu zaharul pudra si mierea de albine si apoi topite pe flacara mica a aragazului.
Deasupra glazurei se presara miez de nuca prajit si maruntit.
Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compo ...
Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...