Mai multe rețete

Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente:

Pentru blat iti trebuie:

• 250 g biscuiti
simpli

• 25 g cacao

• 100 g unt Covalact de tara

Pentru crema iti trebuie:

• 500 g branza de vaci Covalact de tara

• 100 ml frisca batuta din smantana

• 3 oua

• 150 g zhar

• 1 lingurita esenta de rom

• 500 g visine sau cirese

Pentru glazura iti trebuie:

• 150 g zahar

• 50 g unt

• 100 ml frisca batuta din smantana
Mod de preparare:

Se zdrobesc biscuitii pentru a obtine pesmet. Se amesteca pesmetul cu cacao si untul topit. Acest amestec trebuie intins intr-o tava. Pentru crema,se pun ingredientele (fara fructe) intr-un castron si se omogenizeaza.
Se toarna jumatate din compozitie peste blat, se aranjeaza apoi fructele si peste fructe se pune restul compozitiei.
Se niveleaza si se pune vasul la bain-marie la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform.
Opriti focul, lasati prajitura in cuptor pana cand acesta se raceste. Pentru glazura,se caramelizeaza zaharul pana cand devine auriu.Se ia vasul de pe foc si se toarna in caramel, cu atentie, frisca.
Amestecati pentru omogenizare si puneti vasul din nou pe foc, pana cand caramelul se topeste si devine un sos fin.Opriti focul, lasati putin sosul la racit si apoi adaugati in sos untul.Amestecati bine pentru omogenizare si turnati-l cald peste prajitura. Inainte de a se intari, ornati cu fructe proaspete.


În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul