Prajitura cu branza
Mai multe rețete

Prajitura cu branza

Ingrediente:

Blat: 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,2 linguri de cacao,1/2 praf de copt.
Crema de branza: 500 gr branza de vaci dulce Covalact de tara, 6 linguri de zahar,coaja si sucul de la o lamaie, 1 pachet unt Covalact de tara, 2 plicuri zahar vanilat.
Glazura roz: 2 plicuri de budinca roz(capsuni sau zmeura), 500ml suc roz,4 linguri de zahar.
Mod de preparare:

Pentru blat se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se tin bine de tel apoi adaugam zaharul se mixeaza in continuare pana se topeste tot zaharul apoi se adauga galbenusurile, praful de copt si cacao si la urma faina.Se coace la foc potrivit intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina timp de 25 minute.
Pentru crema de branza mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam branza de vaci si coaja de la o lamaie. La urma adaugam si sucul de la lamaie. Crema se pune peste blatul copt si racit.
Pentru glazura roz se pune pe foc sucul cu zaharul si cand da in clocot se adauga praful de budinca dizolvat cu un pic de suc si se pune in sucul cald, se invarte repede cam 1-2 minute pana se ingroasa ca la budinca. Se lasa la racit dar nu de tot apoi se intinde peste crema de branza

În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul