Mai multe rețete

Prajitura cremoasa cu branza dulce

Ingrediente:


Ingrediente blat:

150 g margarina
150 g zahar
2 vanilii
4 oua
150 g faina
1 praf de sare
1 plic praf de copt
Crema de branza:

6 oua
200 g zahar
2 vanilie
2 plicuri de budinca de vanilie
1 kg de branza dulce(branzica dulce Covalact de tara)
300 g smantana(Covalact de tara)

Decor:

fructe din compot
2 plicuri tort gelee transparent
Mod de preparare:

Preparare:

Blat:
Mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul,vanilia si sarea pana devine pasta.Adaugam ouale pe rand, amestecand continuu.

Turnam usor faina si praful de copt.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de marimea 30/40 cm tapetata cu hartie de copt,la foc mediu pentru 20-25 de minute.

Dupa acest timp, scoatem blatul si turnam peste el crema de branza .Dam din nou la cuptor pentru 40 de minute,tot la foc mediu.

Crema:

Seaparam galbenusurile de albusuri.

Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul.Adaugam praful de budinca,branza si smantana.
Albusurile batute tare le incorporez in compozitia de branza cu ajutorul unei palete,cu miscari de sus in jos.Crema trebuie sa aiba volum,sa fie pufoasa.

Decor:

Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca si apoi o decoram cu fructe din compot scurse foarte bine.
Cu sucul de la compot facem gelul care se toarna peste fructe.


În bucătărie la Chiva
Placinta cu branza si iaurt

Placinta cu branza si iaurt

Mod de preparare: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul Covalact. Adaugam esentele si amestecam bine. Din aceasta compo ...
Tot articolul
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Mod de preparare:Se pun in masina de paine ingredientele pentru aluat, mai intai ingredientele ude si apoi cele uscate, drojdia fiind ultima ca si pe lista. Se selecteaza un program cu doua ...
Tot articolul
Drob

Drob

Mod de preparare:Organele si verdeata se spala foarte bine. Organele se fierb pe jumatate in apa cu sare apoi se scot si se dau prin robot. Prin acelasi robot dam si verdeata, apoi amestecam organele ...
Tot articolul
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Mod de preparare:Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Se bate cu mixerul pana se topeste zaharul. Adaugam sarea si amoniacul stins cu zeama de lamaie si apoi adaugam ...
Tot articolul